Districtsbeker

Velsen wipt hoofdklasser De Dijk uit beker

Velsen heeft zich voor de volgende ronde van de districtsbeker geplaatst. De tweedeklasser schakelde in Amsterdam hoofdklasser De Dijk uit. Patrick Castricum schoot de winnende treffer in blessuretijd binnen.

De Dijk was voor de wedstrijd al gewaarschuwd. Velsen lijkt in het bekertoernooi niet te kloppen. In een eerdere ronde werd bijvoorbeeld al gewonnen van eersteklasser Argon. Binnen Velsen heerste opnieuw het geloof dat een stunt mogelijk was. De tweedeklasser begon sterk op Sportpark Schellingwoude. De Dijk werd regelmatig achteruit gedwongen. De eerste kans was wel voor de thuisploeg. Een vrije trap werd van 18 meter in de muur geschoten en de rebound ging naast. Sander Loogman probeerde het even later namens Velsen, maar zijn inzet belandde in de handen van doelman Van Kampen.

De Dijk - Velsen - Voetbal in Haarlem
Velsen viert feest na de overwinning op De Dijk. (Foto: Facebook Velsen selectie)

Tien minuten voor rust kwam De Dijk op 1-0. Terwijl iedereen van Velsen dacht dat de bal buiten de lijnen was, ging De Dijk gewoon door. El Aamrani kon eenvoudig binnenschieten. De bezoekers oogden gefrustreerd, maar kwamen vlak voor rust toch weer op gelijke hoogte. Patrick Castricum ontsnapte aan de aandacht van De Dijk en kon van dichtbij hard de 1-1 tegen de touwen schieten.

De tweede helft nam de thuisploeg het heft in handen. Vooral de laatste vijfentwintig minuten kwam Velsen er bijna niet meer uit. Met kunst- en vliegwerk wist doelman Randy Eijkelenboom zijn ploeg in de wedstrijd te houden. Ver in blessuretijd ontsnapte invaller Donny Koning ineens van zijn Amsterdamse tegenstander. Hij vond Patrick Castricum die op zijn beurt de bal simpel kon binnentikken. De sensatie was compleet. Direct na de 1-2 floot scheidsrechter Pieters voor de laatste keer.

Velsen levert dus weer een prestatie van formaat. In de volgende ronde wacht opnieuw een hoofdklasser. ADO ’20 uit Heemskerk versloeg Eemdijk en is de volgende tegenstander van Velsen.