Topklasse zondag

Kon. HFC verslaat WKE en stapt top drie binnen

Topklasser Koninklijke HFC heeft WKE uit Emmen getrakteerd op een pak slaag. Na vijfentwintig minuten leidden de Haarlemmers met 3-0 en stond de tegenstander met een man minder. Uiteindelijk won HFC met 6-2. Door de overwinning staat de ploeg van Pieter Mulders nu op de derde plaats.

Likkebaardend werd uitgekeken naar de wedstrijd aan de Spanjaardslaan. De twee teams uit de zondag topklasse die wellicht het mooiste voetbal spelen zouden er een spannende wedstrijd van maken. Na vijfentwintig minuten keek het toegestroomde publiek elkaar verbaasd aan. Wat was hier aan de hand? Koninklijke HFC stond met 3-0 voor en WKE stond met een man minder.

Mike van den Ban werkte in de eerste minuut al een voorzet van Wouter Haarmans binnen. Daarna was het tweemaal de beurt aan verdediger Carlos Opoku. Eerst knikte hij voorzet van rechts van Sam-Sin binnen. Daarna mocht hij aanleggen voor een strafschop. Zoals altijd bleek dit een zekerheid en leidde HFC met 3-0. Angelo Zimmerman van WKE kreeg ook de rode kaart na het veroorzaken van de strafschop.

WKE kreeg tot dusver een aantal kansen, maar HFC doelman Tom Boks redde goed en de bal werd een keer van de lijn gehaald door Wessel Boer. WKE wist in de dertigste minuut tot 3-1 terug te komen. Donny Verdam kreeg de bal ongelukkig op zijn arm, waarna de arbiter naar de stip wees. Omar Kavak schoot de strafschop eenvoudig raak. Hiermee was de ruststand bereikt.

HFC - WKE - Voetbal in Haarlem
Tom Boks stompt een bal weg. (Foto: konhfc.nl)

Na rust zetten de gasten uit Emmen direct aan. Een fraai doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, maar daarna kwam WKE terug in de wedstrijd. Görtz knikte een vrije trap binnen. Waar WKE het initiatief leek te pakken, waren ze dat abrupt weer kwijt. Arbiter Te Kloez was het commentaar van middenvelder IJzerman zat en toonde hem zijn tweede gele kaart.

HFC profiteerde vrijwel meteen door de 4-2 te maken. Nigel Castien scoorde door een snel genomen vrije trap voorbij doelman Beukeveld te schieten. Het was gedaan met WKE. De voor Castien ingevallen Jeroen de Bruijn zorgde voor de 5-2. Mike van de Ban toverde het slotakkoord uit zijn schoenen. Middels een mooi balletje over de keeper zette hij de 6-2 op het scorebord.

Door de overwinning staat Koninklijke HFC nu in de top drie van de zondag topklasse. De Haarlemmers hebben na achttien wedstrijden 33 punten verzameld. Drie minder dan koploper AFC, maar met een wedstrijd minder gespeeld. WKE heeft één punt meer dan HFC, maar WKE heeft evenveel wedstrijden als de ploeg van Mulders gespeeld.

Doelman Tom Boks is van mening dat HFC zeker een rol van betekenis kan gaan spelen in de strijd om het kampioenschap. “Zeker als we zo blijven spelen. Thuis zijn we sterk en we pakken ten opzichte van vorig seizoen ook veel meer punten uit. Als je ook slechte wedstrijden als vorige week tegen OJC Rosmalen gaat winnen, weet je wat ze zeggen hè?”, aldus Bokt tegen RTVNH.

De uitslagen, de stand en het programma in de zondag topklasse vind je hier.

(Foto homepage: konhfc.nl)