IJmuiden ruim langs Haarlem-Kennemerland

IJmuiden had geen enkele moeite met Haarlem-Kennemerland hoewel het daar in de beginfase van de wedstrijd niet naar uitzag.

Na vijf minuten kwam Haarlem-Kennemrland op voorsprong. De verdediging van IJmuiden was zo vroeg in de wedstrijd niet bij de les maar Nadim Abou Hassan wel.  IJmuiden werd wakker en trok via Delano Post de stand weer gelijk. Weer waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een schot van Nick Waterman leek keeper Max Wester nog te pareren maar ongelukkig verdween de bal via de deklat toch achter de doellijn, 1-2. Dit zorgde niet voor paniek bij IJmuiden wat de nodige kansen creëerde. Het was Iw Stoianov die uit een voorzet van Raoul van de Berghe de bal achter Mathijs Wubs schoot en de 2-2 stand op het scorebord bracht.

Hierna werd het eenrichtingsverkeer naar het doel van Haarlem-Kennemerland. De bij IJmuiden debuterende Matthijs Veldman, overgekomen van VSV, en Delano Post kregen de mogelijkheid tot scoren maar verzuimde dit. Uit een counter van Haarlem-Kennemerland zag Vernon Weber dat Max Wester te ver voor zijn goal stond. De aanvaller probeerde de doelman te verschalken maar zijn afstandsschot ging net naast. Delano Post kreeg drie kansen om te scoren maar zijn vizier stond niet op scherp. Dat stond het nu wel bij Mathijs Veldman die de 3-2 scoorde waarna vlak voor rust Iw Stoianov, na een assist van Delano Post, de ruststand op 4-2 bracht.

Het conditioneel betere IJmuiden ging na rust op jacht naar meer doelpunten en Haarlem-Kennemerland werd van het kastje naar de muur gestuurd. Na een crosspass van Ahmed Othman schoot Delano Post zeer beheerst de 5-2 binnen. Daarna regende het kansen maar pas in de 65eminuut werd er weer gescoord. Op een assist van Daan Heinemeijer was het Iw Stoinaov die scoorde.  Hij deed dat een minuut later weer uit een assist van de niet zelfzuchtige Joshua Dominggus, 7-2. Daan Heinemeijer leek nog te scoren maar zijn afstandsschot kwam via  de kruising het veld weer in.

De goed leidende scheidsrechter Jasper Jongejan hield de kaarten op zak. Mocht Haarlem-Kennemerland een rol van betekenis willen gaan spelen in de vierde klasse dan is er voor trainer Ron van Dijk werk aan de winkel.

Alle uitslagen en standen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze bekerpagina.

Met dank aan Ap Ras.