Districtsbeker

RCH strijdend ten onder tegen Alliance ’22

RCH heeft met opgeheven hoofd de strijd om de KNVB-districtsbeker verlaten. In de derde en laatste poulewedstrijd won Alliance, zij het moeizaam, met 1-3 van de ploeg van trainer Stephan Spruijt. Door deze overwinning gaat Alliance als ongeslagen poulewinnaar door in het toernooi.

RCH en Alliance hadden beide hun eerste twee bekerwedstrijden ruim gewonnen. Het doelsaldo van RCH was echter beduidend beter, zodat Alliance zondagmiddag moest winnen om poulewinnaar te worden.

Alliance ’22 versloeg RCH. (©Cees van Hoogdalem)

De ploeg van trainer Gidon Reinders Folmer gaf dan ook direct vol gas. Maar de eerste kans was na vijf minuten wel voor RCH. Urwin IJssel profiteerde echter niet van het geknoei in de Alliance-verdediging. Even later strafte spits Vernon Weber aan de andere kant te lang treuzelen in de Heemsteedse verdediging resoluut af: 0-1.

Op slag van rust, nadat beide ploegen kansen op treffers hadden laten liggen, raakte Alliance Wouter Schenk kwijt. Een pittige tackle van Urwin IJssel op de enkel betekende einde wedstrijd voor de centrale verdediger. Zijn vervanger Rico van den Burg nam de rechtsback-positie over van Daan Koster, die naar het centrum van de verdediging verhuisde. ,,Ik moest in de kleedkamer bijna overgeven van de pijn”, wist Schenk na afloop. ,,Maar inmiddels gaat het wel weer. Komende week maar gewoon lekker trainen, denk ik.”

Na de thee toonde RCH zich gelijkwaardig aan de bezoekers. Xander Roosen kreeg na tien minuten ook een uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Maar goalie Ben Kauling wenste niet mee te werken en redde bekwaam. Waarna Vernon Weber, die al op zijn tandvlees liep, nog maar eens liet zien dat hij een echte spits is. Miscommunicatie in de RCH-verdediging en krachtig doorzetten leverden zijn tweede treffer op. Een minuut later schoot Nigel Hoep echter de 1-2 achter Ben Kauling en RCH rook bloed.

Alle hoop op een beter resultaat werd echter door invaller Kamil Golanski aan gruzelementen gekopt. Waarbij doelman Milko Snijders van RCH er overigens niet al te best uitzag: 1-3, tevens de eindstand.
Stephan Spruijt was na afloop tevreden, ondanks de nederlaag. ,,We hebben ons op een hele goede manier laten zien, vind ik. Natuurlijk, als we iets meer geluk hebben en de kansen afmaken, winnen we misschien. Het mocht niet zo zijn. Desondanks gaan we volgende week met veel vertrouwen de competitie in, waarin we bovenin moeten kunnen meedraaien.”