Zaterdag 5e klasse B

Velsen verliest van ‘oude bekende’

De zaterdagvoetballers van RKVV Velsen kregen een pittige klus voor de kiezen. Urban Talent kwam op visite. Die ploeg maakte in de eerste paar wedstrijden indruk door met grote cijfers te winnen en zich daarmee in de favorietenrol te plaatsen voor het kampioenschap in de vijfde klasse B. Velsen weerde zich kranig tegen de sterke bezoekers en verloor met slechts 0-2.

Urban Talent is een mix van atletisch vermogen, ervaring en technisch voetbalvermogen. De piepjonge vereniging is afgesplitst van SV Parkstad en is dus eigenlijk een ‘oude bekende’ van Velsen. ,,Vorig seizoen hebben we nog meegedaan aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Dit jaar beginnen we opnieuw met een nieuwe club, maar met bekende gezichten. Let maar op onze aanvoerder en op onze nummer 29’’, zei de teammanager van de gasten.

De mannen van trainer Murat Böke hielden er wel meer in de gaten naast deze twee, maar ze moesten het voetballend afleggen tegen het talent van Urban Talent. De gasten gaven vroeg druk en verrasten met technische hoogstandjes. Daar stelde Velsen werklust en duelkracht tegenover, waar de gasten het weer moeilijk mee hadden. Zo duurde het best lang voor er aan beide zijden uitgespeelde kansen ontstonden. Velsen noteerde de eerste. Een voorzet van rechts eindigde op het hoofd van de volledig vrijstaande Robin Boerhorst. Zijn kopbal ging ver over. Tien minuten later profiteerde de thuisploeg bijna van slecht uitverdedigen van Urban Talent. De bal kwam voor de voeten van Daniël Boerhorst die zag dat de Amsterdamse doelman niet in de goal stond. Boerhorst probeerde het van zo’n 25 meter afstand, maar zijn schot eindigde op de paal. Velsen-doelman Toby Braay moest aan de andere kant handelend ingrijpen bij een grote kans voor Urban Talent. Uit de corner die daar op volgde werd maar net aan naast geschoten.

Toch kwamen de gasten vlak voor rust op voorsprong. Omar Limon, de aanvoerder van Urban Talent, reageerde adequaat op een lange bal, kapte een verdediger uit en krulde de bal formidabel in de uiterste hoek: 0-1.

Ook in de tweede helft creëerden beide ploegen maar weinig kansen. Velsen wapende zich wat beter tegen de gevaarlijke aanvallers van Urban Talent, maar begon zich meer en meer te ergeren aan het theater van de Amsterdammers. Die hadden in de gaten dat de scheidsrechter op élke overdreven valpartij reageerde, op iedere ‘schreeuw van pijn’ en op elk appél. Desondanks was de 0-2, na 21 minuten, een uitstekend doelpunt puur op voetbalklasse gemaakt. Alweer die dekselse aanvoerder van Urban Talent strafte slordig uitverdedigen van Velsen genadeloos af. Hij passeerde twee man voor hij de bal tergend langzaam in het uiterste hoekje prikte.

Velsen besloot niet bij de pakken neer te zitten en ging driftig op zoek naar de aansluitingstreffer. Die had Bram Veerman op zijn schoen. Een bekeken voorzet van Wieger Jansen kwam recht voor de goal voor de rechterschoen van Veerman. Zijn harde schot eindigde op de lat. Vijf minuten voor tijd was Timo Nierop nog dicht bij een goal, maar ook hij had geen geluk vlak voor de Urban Talent-doelman.

Zo sloten de boeken bij 0-2. Murat Böke kon niet anders dan erkennen dat de tegenpartij een heel aardig elftal heeft. ,,Maar ze hebben nauwelijks kansen gekregen. Wij voetbalden er meer bij elkaar. We hebben gewoon goed gevoetbald.’’