Zware klus voor SVIJ

okt 9, 2023

Op naar ZSGOWMS, de club uit Amsterdam Osdorp, die in juni 2024 het 105 jarig bestaan gaat vieren. Vooraf was het nodige bekend, zoals een klein kunstgrasveld, zeer behendige voetballers, een blok beton van 2 meter 10 lang en breed in de spits en voormalig prof Evander Sno in de gelederen.

De thuisploeg begon flitsend en de defensie van SVIJ werd veel onder druk gezet. Veel individuele acties van de rappe Amsterdammers, lieten de verdedigers er af en toe niet goed uitzien. De betonnen spits stond gelukkig tegenover de in beton gegoten Jari Dikker, die hem aardig onder controle hield.

Toch kon hij niet voorkomen dat in de 25ste minuut de 1-0 viel. Een goede aanval werd bekwaam afgerond door de spits van ZSGO. SVIJ rechtte de rug en kreeg behoorlijk wat kansen. De anders zo trefzekere Mitchel Geeven zat het vandaag niet mee, uit twee voorzetten van Kevin van Leeuwen wist hij het net niet te vinden.

De ruststand werd dan ook 1-0 voor ZSGO en niet eens onterecht gezien het onrustige, slordige spel van SVIJ. Er werd veel balverlies geleden en zeker werd de tweede bal niet gewonnen, doordat de ruimten te groot waren.

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld, al kreeg SVIJ iets meer de overhand. De kansen waren echter voor ZSGO, maar iedere keer strandden zij op doelman Remy Heruer, die SVIJ in de wedstrijd hield.

Het inbrengen van Mevlut Güntürk, Jens Dekker en Stan van der Ploeg bracht bij SVIJ nieuwe energie. De omzetting van Alex Barzilay naar de spits met Raymond Mutebi is zijn rug gaf SVIJ meer kracht voorin. In de 75ste minuut volgde er een prima voorzet van Güntürk, die door Barzilay met de borst werd teruggelegd op Mutebi, die snoeihard de 1-1 binnen knalde.

ZSGO raakte vermoeid en geïrriteerd terwijl SVIJ rustig bleef en in een hoger tempo begon te spelen. Jens Dekker stoomde op met de bal aan zijn voet, de spitsen maakten ruimte en op het juiste moment gaf hij een steekbal op Güntürk en 1-2 was een feit.

De prima leidende scheidsrechter floot hierna direct af, zeer tot ongenoegen van ZSGO, want zij hadden alles gedaan om zeker 10 minuten tijd te rekken. De scheidsrechter weigerde dit gedrag te belonen. Geen beste wedstrijd van SVIJ, maar wel 3 punten.