Betnation Divisie

Trainingsarbeid HFC betaalt zich uit, Martijn Lagendijk verder in problemen met Rijnsburgse Boys

Koninklijke HFC won zaterdag met 4-0 van Rijnsburgse Boys. De ploeg van Martijn Lagendijk is geen schim meer van de counterploeg van afgelopen seizoen die in Haarlem won. HFC was heer en meester en kon de vele oefenvormen die doordeweeks worden geoefend in de eerste helft zonder al te veel weerstand uitvoeren.

Thomas Rier haakte in de warming-up af, waardoor linksbener Bram van Dongen kon spelen. Door de afwezigheid van de geschorste Marijn Ploem maakte Rano Burger zijn debuut in de basis. Trainer Gertjan Tamerus was ook gewoon van de partij. Vorige week kreeg hij na afloop van het duel bij Scheveningen de rode kaart. Hij hoorde van de week zes duels schorsing eisen, maar trainer en club overlegden de volledige videobeelden en daarop was te zien dat Tamerus alleen verbaal zijn ongenoegen uitte aan de leidsman. De schorsing werd gesponeerd.

Joas Kors had in de beginfase eigenlijk de mooiste treffer op zijn slof. Vanaf rechts stifte hij vanaf 16 meter op doel, de bal verdween net voorlangs. Het was zaak voor de Koninklijke om vooral alert te zijn op de tegenaanval.

Dus organisatorisch compact spelen en geen balverlies leiden. Donderdag trainde Tamerus veelvuldig met het achterin rondspelen van de bal door de drie centrale verdedigers.

Zij moesten wachten tot het juiste moment om vervolgens de middenvelders Gerry Vlak of Joas Kors in te spelen, die openen op de back die de spitsen Levi de Wilde en Cas Dijkstra lanceert of Vlak en consorten verlengen de bal meteen naar de twee spitsen of een lopende middenvelder.

Rechtsback Max Veerman gaat met de week beter spelen en leverde de assist bij de openingstreffer van Cas Dijkstra. En schoot zelf, met behulp van zijn trainer, vanaf twintig meter de 2-0 achter Wesley Zonneveld.

,,Stapje achteruit’’, schreeuwde Tamerus toen de bal werd afgeslagen uit de zestien. Veerman kwam exact goed uit met zijn passen en trapte raak.

Het was de verdienste van HFC en de zwakte van de gasten. Keeper Zonneveld riep vertwijfeld toen hij weer aan aanvaller op zich af zag komen. ,, We doen niks’’, tegen zijn ploeggenoten.

Ex-Haarlemspeler Martijn Lagendijk staat sinds dit seizoen aan het roer bij De Uiten. En de druk op hem neemt met de week toe.

Bijna dezelfde selectie, die vorig seizoen meespeelde voor de titel, staat nu op de veertiende plaats.

Na rust ging Rijnsburg wel druk zetten op de bal. Twintig minuten voor tijd mochten Roy Castien en Yassine Bouchnafa speelminuten maken. Bouchnafa slalomde naar 3-0.

Ruben Heeremans schoot de 4-0 in de linkerkruising.

Door de zege staat HFC op de vierde plaats op vier punten van koploper Spakenburg.

 

peter-brink-zzp-boekhouder-voetbal-in-haarlem

 

Tekst Peter Brink

Foto Pim Hols