Zondag 1e klasse A

Velsen pakt dure punten tegen hoog geklasseerd Legmeervogels

Velsen heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie uit de eerste klasse. Legmeervogels, de nummer 3, werd knap met 2-1 verslagen. Tim Groenewoud zorgde in de eerste helft voor beide treffers voor de ploeg van Ton Pronk.

Vroeg in de wedstrijd kwam Velsen op voorsprong toen Jesse van der Meer in het strafschopgebied van Legmeervogels ten val werd gebracht. Tim Groenewoud ging achter de bal staan en benutte de strafschop; 1-0. Legmeervogels ging logischerwijze op zoek naar de gelijkmaker, maar Sander van der Lugt stond zijn mannetje bij een gevaarlijke vrije trap van de bezoekers. Even later kwam Yassin Poyraz een schoenmaat te kort om de gelijkmaker binnen te glijden.

Legmeervogels had moeite met het snelle omschakelen van de thuisploeg. Nadat Groenewoud al twee keer dichtbij zijn tweede treffer van de middag kwam, was het tien minuten voor rust toch raak. Hij zette zelf de aanval op, kreeg even later de bal keurig terug van Remco van Dam en verraste de doelman met een schot in de korte hoek.

Direct na rust was er weer een mogelijkheid voor Tim Groenewoud, maar daarna nam Legmeervogels – geholpen door de wind in de rug – de wedstrijd in handen. Kansen voor Michel Verschut, Tim Correia en Lev Persoon werden echter niet in treffers omgezet. Het was in deze fase van de wedstrijd alle hens aan dek bij Velsen, maar de verdediging bleef overeind. In het laatste halfuur kreeg Tim Groenewoud een kans op zijn derde doelpunt. Even later ontsnapte Velsen aan de aansluitende treffer toen een aantal spelers van Legmeervogels de bal niet achter de lijn konden krijgen in een scrimmage voor de goal van Sander van der Lugt.

In de laatste 5 minuten zette Legmeervogels aan voor een slotoffensief en moest Van der Lugt toch capituleren. Dennis Bakker scoorde de 2-1. Een week eerder gaf Velsen tegen DEM in de laatste minuten een 0-2 voorsprong weg, maar tegen Legmeervogels bleef zij tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter overeind.

Door de belangrijke zege heeft de ploeg van Ton Pronk de middenmoot weer in het vizier. Zijn elftal heeft ook nog een wedstrijd tegoed. Er komen bepalende weken aan voor Velsen met duels tegen JOS/Watergraafsmeer en concurrenten Zeeburgia en AGB.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zondag eerste klasse A vind je op onze competitiepagina.