Telstar neemt punt mee uit Sittard

Telstar heeft aan het uitduel tegen Fortuna Sittard een punt overgehouden. De ploeg uit Velsen-Zuid greep in de eerste helft de leiding, maar zag die in het tweede bedrijf uit een strafschop teniet gedaan worden. Mo Hamdaoui zette de treffer van Telstar tijdens deze topper op zijn naam.

De bezoekers kregen vooral in de eerste helft genoeg kansen om de voorsprong te verdubbelen. Na de snelle openingstreffer van Mo Hamdaoui, na een fijne steekpass van Melvin Platje, had Fortuna verreweg het meeste balbezit, maar wist het weinig gevaar te creëren. Telstar loerde op de counter, maar met name Andrija Novakovich en Melvin Platje hadden het vizier niet op scherp staan.

In het tweede bedrijf werd Telstar achteruit gedrukt. Fortuna Sittard – dat met het ontslag van trainer Sunday Oliseh een roerige week kende – ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk na een uur spelen, maar de thuisploeg had wel de hulp van Telstar nodig. Toine van Huizen begin een overtreding in zijn eigen strafschopgebied, waarna scheidsrechter Bax de bal op de stip legde. Fortuna-spits Semedo pakte het cadeautje uit en zette beide elftallen weer op gelijke hoogte.

In de slotfase ontstond een open duel, waarbij beide teams kansen kregen op de zege. Een vrije trap op een gevaarlijke plek voor Fortuna Sittard werd gemist en Andrija Novakovich leek recht te hebben op een strafschop. Deze werd niet gegeven, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een punt.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.

Foto: 1963-pictures.nl