Keuken Kampioen Divisie

Twee zure Bossche minuten nekken Telstar

Telstar is de lange ongeslagen status kwijt. In Den Bosch werd er van de plaatselijke FC met 3-2 verloren. De twee debutanten, Senne Lynen en Shadrach Eghan, speelden een onzichtbaar duel.

Na een weinig boeiende openingsfase, kwam Telstar in de elfde minuut op voorsprong. Andrija Novakovich werd gevloerd in het strafschopgebied door Sam Kersten en Melvin Platje pakte dit presentje maar al te graag uit; 0-1. Lang konden de Witte Leeuwen niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten later zorgde Eindhoven-aanvoerder Niek Vossebelt met een knappe kopbal voor de gelijkmaker.

FC Den Bosch – dat voor het laatst op 1 december een wedstrijd wist te winnen – was daarna de gevaarlijkere ploeg. Er werd goed gecombineerd op het middenveld, waar Telstar juist zoekende was. Kersverse aanwinst Senne Lynen had had samen met aanvoerder Frank Korpershoek de handen vol aan de beweeglijke Muhammed Mert. Sven Blummel keeg halverwege de eerste helft een goede kans, maar Rody de Boer pareerde de eerste inzet en liep bij de tweede voldoende in de weg.

In de slotfase van het eerste bedrijf lieten de bezoekers uit Velsen-Zuid zich weer iets meer zien. Mohamed Hamdaoui testte Kees Heemskerk. Aan de andere kant zorgde wederom Sven Blummel voor gevaar. Rody de Boer stond toen een treffer nog in de weg. Even later moest de doelman toch capituleren. Jordy van der Winden zette kort voor rust met een hard schot de 2-1 op het Bossche scorebord.

Telstar kwam uitermate sterk de kleedkamer uit. Jerdy Schouten zette namelijk zijn ploeg met een hard en laag geplaatst schot weer naast FC Den Bosch. Er ontstond een leuke wedstrijd die lange tijd twee kanten op kon gaan. Echter gooide halverwege de tweede helft twee zure minuten roet in het eten bij Telstar. Donny van Iperen zette een tackle te laat in en moest met zijn tweede gele kaart van het veld. Tot overmaat van ramp kwam de resulterende vrije trap terecht bij Dennis Kaars. De spits van de thuisploeg aarzelde niet en ramde de bal hard het doel binnen.

Na de nieuwe voorsprong nam de thuisploeg ietwat gas terug. De drang naar voren werd ingeruild voor zekerheid. Bij Telstar kwam nog de tweede debutant in het veld. De van Go Ahead Eagles overgevlogen Shadrach Eghan kwam een kwartier voor tijd in het veld. Veel gezien is hij niet, al was dat over de hele ploeg van Snoei te zeggen. Telstar werd naar achteren gedrukt en probeerde er middels lange ballen uit te komen. Dit leverde geen grote kansen op, waardoor de wedstrijd met 3-2 verloren werd.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de Jupiler League vind je op onze competitiepagina.