ViH All Star (5): Robin de Ridder (Schoten)

Zaterdag 14 juli 2018 vindt voor de tweede keer het duel tussen de Voetbal in Haarlem All Stars en het RTL7 Sterrenteam plaats. De All Stars 2018 wordt gevormd door spelers uit de regio die zijn opgevallen door hun prestaties, lange carrière of andere bijzonderheden. Iedere week maken wij een speler bekend. Vandaag de vijfde onthulling: kind van zijn club, Robin de Ridder!

Ondanks dat De Ridder pas 29 jaar is, heeft hij als voetballer al heel wat meegemaakt. Hij groeide op bij Schoten, verliet de club als B-junior voor Stormvogels-Telstar, maar keerde na een maand alweer terug. Onder leiding van Roland Ebbeling maakte hij dat seizoen als 16-jarige zijn debuut in het vlaggenschip de club uit Haarlem-Noord. Een jaar later speelde hij met Schoten een wedstrijd tegen de beloften van HFC Haarlem. Een testspeler van Haarlem werd door De Ridder uit de wedstrijd gespeeld en dat resulteerde in de overgang naar de betaald voetbalclub. “Met spelers als Mark van der Maarel (tegenwoordig spelend bij FC Utrecht, red), Emre Güngör en Jeffrey Sam-Sin hadden we veel spelers die later op hoog niveau gevoetbald hebben.”

Helaas voor De Ridder raakte hij het plezier in het voetballen kwijt. Hij besloot terug te keren naar Schoten, maar dat werd niet de periode die hij gehoopt had. “Het waren de magere jaren bij Schoten. Ik koos voor mezelf en meldde me aan bij EDO.” Na een jaar onder Simon Evers in het tweede te hebben gespeeld, greep hij een seizoen later zijn kans in het eerste. Hij presteerde het om met zijn ploeg van de eerste klasse op te klimmen naar de Topklasse. “Ik was de schakel tussen het verdedigende en het aanvallende voetbal.”

De wedstrijd tegen MSC uit Meppel waarin EDO de promotie naar de Topklasse veilig stelde zal hij niet snel vergeten. Net als de 5-0 zege in de Haarlemse derby op Koninklijke HFC. “Het doelpunt wat ik toen maakte, gaf mijn kwaliteiten perfect weer. Ik veroverde de bal als rechtsback en via twee schijven kwam de bal bij Jeffrey van den Berg terecht. Hij gaf hem voor en scoorde ik met een soort van vliegende sliding.”

Inmiddels is hij – sinds zijn terugkeer – bezig aan zijn tweede seizoen bij de club waar hij opgroeide. Schoten komt uit in de zondag derde klasse en De Ridder heeft weer plezier in het voetballen. “We hopen dit seizoen nog ergens om te kunnen spelen, maar anders moet het volgend seizoen echt gaan gebeuren. We willen naar die tweede klasse toe.”

Robin is na Milan Berck Beelenkamp, Bob Kemper, Melvin Jordaan en Emre Güngör de vijfde speler van de Voetbal in Haarlem All Stars 2018. Heb jij een andere suggestie voor de All Stars, mail ons dan op redactie@voetbalinhaarlem.nl en wellicht nodigen wij jouw voorstel dan uit!

Foto: Voetbal in Haarlem