MidWest Cup

SVIJ wint in Santpoort

SVIJ heeft haar laatste duel in de poulefase van de MidWest Cup gewonnen. In Santpoort werd Terrasvogels met 1-3 verslagen.

Op veld twee van Terrasvogels ontspon zich een vermakelijk duel. Niet dat alles lukte, dat niet. Maar beide ploegen begonnen met frisse energie aan het duel. Na een minuut of tien kreeg de thuisploeg een eerste mogelijkheid. Danny den Besten ging de combinatie aan met Xander Klein. Den Besten mocht richting het SVIJ doel maar zijn inzet stuitte op doelman Remy Heruer. Tom Munniks zag Heruer even later ver voor zijn doel staan en probeerde het van afstand. Hij zag zijn poging net naast gaan.

Voor SVIJ raakte Mitchel Geeven, via doelman Kelly van der Grijn, de paal. Even later maakte Didier de Bie op mooie wijze de 0-1. Welgeteld dertig seconde later was de stand alweer gelijk. Jason Balm scoorde voor de thuisploeg.

Tien minuten voor het rustsignaal kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Geeven nam de bal ineens uit de lucht en zag de bal laag in de verre hoek belanden, 1-2. Vlak voor de rust schoot Xander Klein net naast.

De tweede helft was amper een minuut oud toen de bal al uit het net gehaald kon worden. Deze keer was het Alex Barzilay die de felicitaties in ontvangst mocht nemen. 1-3 voor SVIJ. Weer een minuut later was het bijna 1-4. Bijna, want Ryan van Doorn werkte een voorzet van Barzilay van dichtbij over het doel.

De krachten vloeiden weg en veel echte kansen vielen er niet meer te noteren. Geeven en Dylan Lemm schoten voor de bezoekers over terwijl Heruer aan de andere kant een afstandsschot makkelijk kon pakken.

Dinsdag 22 september staat het laatste duel uit de poule op het programma. Terrasvogels gaat dan op bezoek bij SCW.

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op de MidWest Cup pagina.