HFC is koploper na zege op De Treffers

HFC is na twee speeldagen koploper in de Tweede Divisie. Na afloop van het duel met De Treffers werd gezongen en vloog het bier alle kanten op. Grote man was de teruggekeerde verloren zoon, Roy Castien. Hij maakte een weergaloze goal. HFC won met 3-1.

Penalty’s

De wedstrijd werd geopend met twee strafschoppen. Bij HFC stond iedereen verbaasd te kijken dat arbiter Rozendal de bal al na tien minuten op de stip legde. ,,Ik hoorde wat geschreeuw en er ging iemand liggen”, zei Gertjan Tamerus.

Boy van de Beek schoot binnen en HFC leek een moeilijke middag te krijgen. Ook al omdat de statistieken in het nadeel waren van de thuisploeg. Slechts tweemaal wist de Koninklijke te winnen in twaalf wedstrijden tegen De Treffers.

,,Bij ons spelen er vandaag maar twee nieuwe spelers in het basisteam ten opzichte van vorig jaar’, zei de geblesseerde basiskeeper Kornelis.

Zelf stond die achter het doel van zijn vervanger Dani Centen en die was HFC – net zoals vorige week de keeper van TEC dat was- goed gezind. Hij speelde de bal halverwege de eerste helft in de voeten van Roy Castien die Khalid Tadmine lanceerde. De spits werd gehaakt en schoot zelf de strafschop binnen, 1-1.

Transformatie

Daarna transformeerde het complex van HFC in een voetbaltheater. Met in de hoofdrol Roy Castien en Khalid Tadmine en een verdienstelijke bijrol voor Vincent Volkert.

Volkert liep, zoals de gehele wedstrijd, op links, maakte het veld breed en Castien ging alleen af op twee, drie verdedigers.

Wereldgoal

Voetbal wordt met de voeten gespeeld, maar met het hoofd gewonnen en wat de Zandvoorter verzon en uitvoerde was Messiaans. De spits kon kiezen, afspelen op Volkert, Tadmine aanspelen en hem laten wegdraaien of…

Castien koos ervoor Tadmine in de dekking aan te spelen, zelf door te lopen en de bal terug te ontvangen na de hakbal van Tadmine. Oog-in-oog met Dani Centen schoot Castien de 2-1 binnen.

Lewis

Franklin Lewis zag dit alles van de bank gebeuren. De spits speelde vorige week uit bij TEC een mindere wedstrijd en dacht in het teambelang. ,,Ik vecht voor mijn plek, maar Roy viel vorige week goed in. Hij brengt creativiteit.’’

Net zoals Liban Abdulahi rust brengt. De twee spoedaanwinsten van de Koninklijke hebben zich snel aangepast. Liban, die bij HFC Haarlem nog in de C1 speelde voordat de club werd opgedoekt, zei. ,,Gertjan geeft me veel vrijheid als we in balbezit zijn. Ik moet helpen om de opbouw van achteren te verzorgen . Wij wisten dat we veel tweede ballen moesten winnen, daar hebben we op getraind en die duels hebben we vandaag ook gewonnen.”

Koploper

Vlak na de rust scoorde Khalid Tadmine al de verlossende 3-1. HFC is op doelsaldo zelfs koploper en heeft net als IJsselmeervogels en Katwijk zes punten uit twee wedstrijden.

Terwijl het clublied werd gezongen en de mixdrankjes en het bier naar de kleedkamer werden gebracht door de enthousiaste bardame, liepen de wissels en de invallers naar veld B.

Assistent-trainer Jeffrey Sam-Sin sommeerde Franklin Lewis om haast te maken met het interview. ,,We moeten nog twintig minuten trainen’’, zei de spits. ,,Om toch zo’n beetje aan dezelfde intensiteit te komen als de rest.’’

 

Telstar

Na het bericht van het veroveren van de koppositie, wilden de spelers hun trainer verleiden tot een vrije maandag. Iets dat de oefenmeester zelf wel goed was uitgekomen. ,,Ik moet nu meteen naar Telstar om als assistent op de bank te zitten bij het duel met MVV. En maandagochtend weer trainen bij Telstar en maandagavond bij HFC. Een hersteltraining op maandag is alleen maar goed. Dus die vrije maandag gaat ook voor mij niet door.’’

 

Koninklijke HFC: Boks; Van Son, Boer, Van der Slot, Wilfert, Volkert; Noordmans, Abdulahi, Van Gasteren (89/Prins); Tadmine (84/ T. Lee) , R. Castien (74/Lewis)

De Treffers: Centen; Wiltermans, Van den Berg, Sirvania (81/Balkestein), Van Rijn (59/Laazizi), Langeveld (76/Versteeg), Keizer, Janssen, Maertzdorf, Van Zundert, Van de Beek

Tekst: Peter Brink
Foto’s: Pim Hols

De uitslagen en de stand van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina