MidWest Cup

Haarlem-Kennemerland verslaat THB en houdt zicht op volgende ronde

Haarlem-Kennemerland heeft zichzelf een goede dienst bewezen. Na het verlies eerder tegen Hoofddorp (zat) werd nu wel gewonnen. THB werd met 2-1 verslagen.

De Jonkies van Haarlem-Kennemerland speelden met veel energie. Het leidde niet tot heel veel kansen in het begin van de wedstrijd. Na een dik kwartier was het wel raak. Job Holten stoomde op via de rechterkant. Rocco de Jong vond Holten met een mooie dieptepass. Holten gaf voor en Sjakko Tol bracht zijn ploeg op voorsprong. THB bracht aanvallend niet veel. Verder dan wat afstandsschoten of vrije trappen van Damian Bout kwam de ploeg van Patrick Tax niet. Na een half uur verdubbelde Haarlem-Kennemerland via Sheldon Kakaire de voorsprong: 2-0. Jordy Bourgonje probeerde het ook van afstand voor de bezoekers maar ook hij vond doelman Vienga op zijn weg.

Haarlem-Kennemerland doelman Elano Oscar Vienga had een paar zenuwachtige momentjes tijdens de eerste helft. In het tweede bedrijf had hij ook last van het ‘warme-ballen-syndroom’. Vlak na rust liet hij een voorzet los. Matthew Stuurman kreeg de bal voor zijn voeten en schoot hard de aansluitingstreffer binnen. Een boeiend en soms ook pittig duel ontspon zich in het Noordersportpark. Voetballend was het alleen niet al te best. En als het niet gaat zoals veel spelers het willen komen er vaak irritaties omhoog. Het leidde zelfs tot een klein opstootje.

Toen er weer gevoetbald werd kon Tol voor Haarlem-Kennemerland een voorzet van Holten binnenkoppen. Hij kreeg de bal echter niet op zijn hoofd maar ergens op de schouder. De bal eindigde op de paal. Iets later schoot hij ook nog hard tegen de lat. Vienga maakte het nog even spannend want wederom liet hij een bal los. De aanvallers van THB roken hun kans maar het schot ging hard naast. Met kunst en vliegwerk trok de ploeg van Rajinder Deen de overwinning over de streep.

In poule H van de MidWest Cup moet nog 1 wedstrijd gespeeld worden. Volgende week gaat Haarlem-Kennemerland op bezoek bij VSV (zat).

Alle uitslagen en standen van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen