HBC op koers naar knockout-fase MidWest Cup

HBC heeft dinsdagavond een grote stap gezet naar de ⅛ finales van de MidWest Cup. Op bezoek bij EDO werd met 0-2 gewonnen.

Al na twee minuten kon de ploeg van Jasper Ketting op voorsprong komen. Kon, want Lucas Verstraten schoot de toegekende strafschop over het doel. EDO reageerde niet lang daarna. Een hoekschop werd door de HBC verdediging moeizaam weggewerkt waardoor Frankie Zinhagel kon uithalen. Zijn inzet verdween naast het doel van Bram Verhage. Na een half uur kwam HBC via Verstraten op voorsprong. Ging hier een handsbal aan vooraf? EDO vond van wel. Vijf minuten voor het rustsignaal schoot Swen Wierda, na een mooie actie, de 0-2 in het dak van het doel.

Na de welverdiende rustpauze was de eerste mogelijkheid voor de ploeg van Sven Roomeijer. Maxenzo Pinas zag zijn schot naast gaan. Niet veel later stuitte Dion Esajas op de uitkomende Verhage. Twintig minuten voor het einde veroorzaakte EDO doelman Monne van Egmond een strafschop. Nu was het Luke Vahle die het van elf meter mocht proberen. Maar wederom ging de bal er niet in. Van Egmond redde prima op de inzet van Vahle. Gescoord werd er niet meer en zo zette de titelverdediger een grote stap richting de knockout-fase.

Alle uitslagen en het programma van de MidWest Cup vind je op onze toernooipagina.

Tekst: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem