MidWest Cup

Badhoevedorp en Haarlem-Kennemerland in evenwicht

In poule B speelden Haarlem-Kennemerland en Badhoevedorp om aansluiting te houden bij DSK en Geel-Wit. Na 90 minuten voetbal stond er een 1-1 gelijkspel op het papier. Afhankelijk van de uitslag bij DSK – Geel-wit hadden beide ploegen niet veel aan deze stand.

Eerste helft

De wedstrijd was een ideale voor de neutrale kijker. De kansen gingen over en weer en de afronding hiervan was dan ook één van de dingen waar beide trainers niet echt tevreden over konden zijn. Haarlem-kennemerland kon in de eerste helft niet genoeg gebruik maken van de kansen die de defensie van Badhoevedorp hen aanbood.

Achterin stonden de Badhoevedorpers niet goed. De twee centrale verdedigers stonden te centraal waardoor de linksback met twee tegenstanders moest dealen. Aan mankracht in de aanval van Kennemerland lag het niet. Het middenveld stond dusdanig hoog dat elke aanval werd ingezet met een man of zes.

De grootste kansen namens Badhoevedorp waren voor Tevin Ernst en Thijs Ketel. Ernst zag zijn inzet van afstand net naast de kruising verdwijnen en Ketel schoot van dichtbij over. De thuisploeg kwam wel tot scoren in de eerste helft. Een goede aanval kon voorgezet worden vanaf de linkerkant waar Riemer Albada alleen nog maar hoefde in te tikken.

Tweede helft

Badhoevedorp had na rust het probleem achterin verholpen waardoor de verdediging stabieler kwam te staan. Hierdoor kon het middenveld meer zorgen voor aansluiting met de voorhoede. Waar het nog aan schortte was dat er te veel werd gelopen met de bal in plaats van de bal het werk laten doen. Niet lang na de rust kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. De eerste inzet werd half gepakt door doelman Melle Geerlings maar hij kon niet voorkomen dat Joell Irion de rebound in de touwen tikte, 1-1.

De ploeg van trainer Ron van Dijk kreeg nog alle kans om de punten in eigen huis te houden. Een schot van Carlton Kakaire eindigde op de lat en Yassine Daboune schoot over op een meter afstand van het doel.

Thijs Ketel zag een schot uit de tweede lijn maar net over gaan. Waarna de teleurstelling compleet was voor Badhoevedorp toen in de allerlaatste minuten ook nog een strafschop werd ontnomen na een flinke bodycheck op Nino.

DSK en Geel-wit speelden ook gelijk waardoor beide ploegen op 4 punten zijn gekomen en Haarlem-Kennemerland en Badhoevedorp door het gelijke spel op 1 punt. Er liggen dus nog kansen voor de teams in poule B.