Sven Roomeijer: “Deze gasten zijn zo ongelofelijk fanatiek.”

De zaterdagselectie van HFC EDO beleeft mooie tijden in de zaterdag tweede klasse. Morgen kan de ploeg van Sven Roomeijer de eerste periodetitel in de wacht slepen. Iets wat al een aantal seizoenen verwacht werd van de ploeg die gevuld is met veel mannen die hun sporen hebben verdiend in het landelijke amateurvoetbal. In en tegen Monnickendam moet het gebeuren.

Sven Roomeijer is bezig aan zijn eerste seizoen bij de zwart-rode brigade. Hij volgde Bert Wagemaker op die het na drie seizoenen voor gezien hield. Onder Roomeijer zijn de resultaten meer dan uitstekend, want de ploeg heeft na 7 wedstrijden een honderd procent score. Is EDO ieder duel de betere? Misschien niet, maar waar een jaar geleden het welbekende dubbeltje geregeld de verkeerde kant op viel, is het dit seizoen net even anders. Roomeijer zorgt voor nieuw elan binnen zijn selectie.

“Onze eerste winst dit jaar is de opkomst tijdens het trainen,” legt Roomeijer uit. “Nog een keer achtste worden wilden ze niet, dus het fanatisme is terug. Die gasten zijn zo fanatiek, ik vind dat echt mooi. Ieder partijtje wordt gespeeld op het scherpst van de snede.” Mede door de grote trainingsopkomst heeft de 45-jarige trainer genoeg keuze en houdt hij zijn groep scherp. Daarnaast staat dit seizoen Alex Bindenga onder de lat, een doelman die vroeger in de nationale jeugdelftallen uitkwam. Via Waterwijk kwam hij bij EDO terecht. “Hij heeft dit seizoen echt al punten gepakt.” Bindenga heeft slechts vier keer hoeven vissen.

Sven-Roomeijer-Voetbal-in-Haarlem
EDO-trainer Sven Roomeijer. (© Voetbal in Haarlem)

Dat EDO een ploeg vol ervaring is merkt Roomeijer geregeld. “Ze kunnen makkelijk naar een ander systeem overschakelen. Met name Bob en Frankie (Kemper en Zinhagel, red) op het middenveld zien het als het even niet goed staat en kunnen snel schakelen.” En ondanks dat ook andere spelers op hoog niveau gevoetbald hebben, nemen ze coaching meestal gewoon van elkaar aan. “Kijk, in het heetst van de strijd wanneer bijvoorbeeld Joost Kuhlmann zijn man weer laat lopen en ik zeg wat tegen hem, dan krijg je een reactie terug. Maar verder gaat dat prima samen,” legt aanvoerder Bob Kemper met een knipoog uit.

Voordat het seizoen begon werd er met de huidige prestaties weinig rekening gehouden. “Tegen Castricum hadden we de winst niet meer verwacht,” zegt Kemper. “Maar het klopt nu gewoon beter. De sfeer in de groep is goed, we hebben minder blessures en de wedstrijden vallen onze kant op. We zitten in een flow en alles werkt mee.” De nieuwe wind die is mee komen waaien met Roomeijer zorgt ervoor dat de spelersgroep van EDO-zaterdag meer met elkaar betrokken is.

Tegen Monnickendam kan de eerste echte stap gezet worden richting promotie naar de eerste klasse. “Het wordt gewoon een lastige pot. Ze zullen ieder duel hard zijn. Monnickendam zal volle bak gaan en fysiek gaan spelen,” voorspelt Roomeijer. “Maar ik ga er vanuit dat wij winnen en ik hoop dat BOL van Blauw-Wit Beursbengels wint, want dan is het gaatje met de nummer drie al 9 punten.” Zijn ploeg is fit en dat zorgt ervoor dat hij keuzes moet maken. “Dat is luxe en voor sommige wisselspelers lastig. Maar we gaan gewoon uit van onze eigen krachten,” kijkt hij vol vertrouwen vooruit op de topper in de zaterdag tweede klasse A.

Het gehele speelprogramma vind je op onze competitiepagina.