Ted Saunier: “De periodetitel zie ik als tussenstap naar het einddoel.”

Voor Zandvoort lonkt aanstaande zaterdag de eerste prijs van dit seizoen. De ploeg van Ted Saunier kan in een rechtstreeks duel met concurrent Pancratius de eerste periodetitel pakken. De oefenmeester bekijkt het duel echter hetzelfde als alle andere, want Zandvoort kent maar één doel.

Op de flinke zeperd bij Stormvogels na, draait Zandvoort dit seizoen als een trein. De overige duels werden vaak met ruime cijfers gewonnen en zodoende heeft de ploeg een doelsaldo van +32. Vleugelaanvaller Bud Water is met veertien treffers de regionale topscorer, maar ook collega-aanvaller Kas de Vries vindt gemakkelijk het net.

Pancratius is dus gewaarschuwd en Zandvoort-trainer Ted Saunier is gebrand. “Volgens mij hebben we hebben wij aan een punt genoeg om de periodetitel te winnen, maar spelen op een gelijkspel gaan we niet doen. Daar hebben wij de ploeg niet voor.” Hij kent de aankomende tegenstander enigszins en weet wat de sterke punten zijn. “Het is een redelijk ervaren ploeg met veel jongens van eind twintig, begin dertig. Ik ken een paar spelers en ik weet hoe ze spelen,” legt hij uit. Met Bas ter Haak en Noud Bruchner heeft Pancratius spelers in de gelederen met ervaring op hoger niveau.

“Ik vind de drie punten belangrijker dan de periodetitel. Niet dat we het niet gaan vieren, maar ik zie het als een tussenstap. Het einddoel is promoveren naar de tweede klasse,” legt Saunier uit, die een tot nu toe succesvolle periode bij de Haaien kent. Afgelopen dinsdag bereikte zijn ploeg bijvoorbeeld de kwartfinale van de Haarlems Dagblad Cup door HBC met 4-3 te verslaan. “Ik ben tevreden over bepaalde dingen dit seizoen, bijvoorbeeld de speelstijl die we hanteren. De chemie en de sfeer in de groep is ook goed,” klinkt het tevreden.

Zandvoort begint zaterdag met een fitte groep aan het duel tegen Pancratius, dat zich samen met Stormvogels op de tweede plek bevindt in de derde klasse B. De topper begint om 15.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Mac-Intosh.

Het gehele programma van de aankomende speelronde in de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Foto: © Joop van Nes jr.