Zaterdag 2e klasse A

Vroege treffer nekt EDO

Wie één minuut te laat binnenkwam op het complex van EDO had het enige doelpunt van de wedstrijd gemist. Al na 50 seconden lag de bal in het netje achter Branco Uitendaal. Wat EDO ook probeerde, een tegengoal zat er niet in. Waardoor de Haarlemmers op een teleurstellende 12e plaats eindigen in de tweede klasse A zaterdag.

Door de 0-1 thuisnederlaag tegen FC Zaandam ontloopt EDO in ieder geval een confrontatie in de nacompetitie met Stormvogels of Olympia Haarlem. En daar is EDO-coach Erik Metgod bepaald niet rouwig om. ,,Liever eerst een Amsterdamse ploeg’’, zei Metgod, die beducht is voor de ploegen uit de derde klasse A.

Maar wie ze ook gaan tegenkomen in de nacompetitie, als EDO niet wat beter met de kansen omspringt wordt élke tegenstander een zware dobber. Tegen OSV en DVVA scoorde de ploeg er op los. Ook tegen Zaandam had de thuisploeg mogelijkheden te over om te scoren.

Vooral voor de pauze was EDO gevaarlijk. In de zevende minuut was Omar Kaddouri er dichtbij, drie minuten later werkte Bink van der Sluis ‘m maar net over het doel en op het kwartier kwam Sander Loogman een teenlengte te kort om een strakke voorzet van links binnen te glijden. De bal wilde er gewoon niet in. Zaandam stelde daar aanvallend bitter weinig tegenover, maar áls de gasten in de buurt van de goal kwamen was het ook meteen heel gevaarlijk.

Na rust had EDO opnieuw het meeste balbezit, zonder kansen te creëren. Dat deed Zaandam nog wel een paar keer, Maar keeper Uitendaal was op zijn post. In de laatste tien minuten lukte het de thuisploeg nog wel een paar keer om de Zaanse doelman te testen. Zo werd Calvin Kromodjojo, die heel verdienstelijk inviel, twee keer van scoren gehouden door de keeper van FC Zaandam.

Daardoor kreeg EDO niet wat het minimaal verdiende: een punt, maar wel wat het hoopte: eerst een confrontatie met een ploeg uit de derde klasse B.

Tekst en foto: Marcel Akerboom