Roy Castien tekent contract bij Koninklijke HFC

Koninklijke HFC heeft een flinke slag geslagen op de transfermarkt. Het grootste talent binnen de eigen gelederen, middenvelder Roy Castien, is voor anderhalf jaar vastgelegd. Diverse clubs uit de Jupiler League én de Eredivisie houden Castien al een tijd in de gaten.

Wat al geruime tijd in de lucht hing, is vandaag door Koninklijke HFC bevestigd. De Haarlemse Tweede Divisionist heeft middenvelder én topscorer Roy Castien vastgelegd. De club wil daarmee de concurrerende amateurclubs met grotere budgetten afschrikken. Castien staat namelijk bij veel topclubs in het amateurvoetbal in de belangstelling en de budgetten daar zijn vele malen groter dan bij Koninklijke HFC.

“Door hem een contract aan te bieden, willen we Roy belonen voor zijn goede spel,” vertelt bestuurslid technische zaken Sander Vink aan het Haarlems Dagblad. Castien is momenteel als aanvallende middenvelder topscorer in de Tweede Divisie en belichaamt het succes van de ploeg van Ted Verdonkschot. Dit seizoen traint hij één dag per week mee met de profs van Telstar en heeft hij ook al met een oefenduel meegespeeld. Eerder deze maand zag hij een stage bij FC Utrecht in rook opgaan door een enkelblessure.

De club en de speler hebben een clausule in het contract opgenomen waardoor het contract kan worden ontbonden wanneer een profclub zich meldt. In een eerder interview aan Voetbal in Haarlem gaf de 20-jarige Zandvoorter aan graag nog een poging te wagen om te slagen in het betaalde voetbal. Zijn eerste periode bij de jeugd van ADO Den Haag liep op niets uit door een breuk in zijn voet.

Foto: © Pim Hols