Zaterdag 3e klasse A

Ondanks mindere dag doet Olympia wat het moet doen

Derde klasse A favoriet Olympia Haarlem nam het zaterdag op tegen ADO ’20. ADO ’20 bivakkeert op een negende plaats met zes punten. Olympia Haarlem trainer Barry Tjeertes wist niet goed wat hij van de tegenstander moest verwachten. Uiteindelijk won de thuisploeg relatief makkelijk met 4-0.

Ook Olympia Haarlem kent mindere dagen. Zaterdag was zo een dag. Met name de eerste helft speelde de ploeg rommelig en leed het veel balverlies door eigen fouten. Veel passes gingen door de as van het veld waar het druk was. Risicovolle passes en veel lopen met de bal zorgde ervoor dat er weinig gecreëerd werd. Op de rechterflank lag veel ruimte maar als deze dan eens gevonden werd was de voorzet vaak niet goed of werd er weer achteruit gespeeld.

ADO ’20 kon totaal niet profiteren van de fouten van Olympia Haarlem. Zij waren simpelweg niet bij machte om, via een snelle counter of goed positiespel, de thuisploeg onder druk te zetten. Edo Knol was het dichtstbij de openingstreffer maar zijn kopbal kwam op de paal. Pas in de 40ste minuut kwam Olympia op voorsprong. Knol zag Rozenhart in vrijheid aan de rechterkant staan en bediende hem op maat. Een actie naar binnen zorgde ervoor dat hij Youssef Blel kon inspelen. Die kapte en schoot maar eens van buiten het strafschopgebied op goal, 1-0.

In de tweede helft kwam Olympia iets beter uit de verf. Foutloos was het nog niet maar de ploeg werd gevaarlijker en speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander. Met nog een ruime twintig minuten te gaan kon de score eindelijk verdubbeld worden. Janyro Puperhart schoot laag in de verre hoek binnen nadat de bal vlak daarvoor van dichtbij op de lat werd geschoten door Blel. Een paar minuten later werd de score verder uitgebreid. Youssef Blel kon simpel binnenlopen op een voorzet van Purperhart.

Het slotakkoord was voor Edo Knol. Blel werd diep gestuurd en trok goed naar binnen richting de doelman van ADO ’20. Blel hield het overzicht en kon de uitkomende doelman simpel uitspelen door de bal op de inkomende Knol te geven, die op zijn beurt simpel kon binnenschieten. Olympia Haarlem deed wat het moest doen en won ook een mindere wedstrijd en dat zal moeten om HFC achter zich te houden. 4 december lijkt op dit moment de grote dag te gaan worden in de derde klasse A, dan neemt HFC het thuis op tegen Olympia Haarlem.