Zaterdag 4e klasse C

Waterloo houdt de drie punten op de Waterloolaan

Terrasvogels was zaterdag op visite bij Waterloo. Beide ploegen zijn terug te inden in het rechter rijtje van de stand.

Waterloo had vanaf het begin het heft in handen en combineerde er vrolijk op los. Terrasvogels liep in de beginfase achter de feiten aan en liet Waterloo het spel maken. De eerste kans was dan ook voor Waterloo, maar Ian Hille schoot de bal net over. Na tien minuten mocht Terrasvogels ook op goal schieten, keeper Ali Al Kueb had geen probleem met deze doelpoging en maakte de aanval onschadelijk.

In de 10de minuut kwam er wederom een grote kans voor de thuisploeg, Mick Dekker werd vrij gespeeld in de zestien, maar Ruben van Zelt wist knap te redden. Een paar minuten later was het dan toch raak. Max Dobber wist de bal vanaf de hoek zestienmeter in de verre hoek te krullen. 1-0

Waterloo had hierna veel balbezit, maar de eindpass was iedere keer slordig of Terrasvogels wist met ontregelvoetbal de tweede goal van Waterloo te voorkomen. Bijna hielp de voorstopper van Terrasvogels Waterloo aan de tweede goal, maar zijn eigen inzet ging gelukkig net naast. Na twintig minuten spelen wist Terrasvogels dan toch een keer een aanval af te ronden, maar de verdediging van de thuisclub was op zijn hoede. Terrasvogels bleef hard werken maar wist niet te voorkomen dat Waterloo vaak door de as via Raoul van de Berghe en Nikos Lykogianis de aanvallers bediende. Een goede voorzet van Max Dobber werd spectaculair ingekopt door Nick Dekker. 2-0

In het rustsignaal werd de bal door de verdediging van Waterloo in de voeten gespeeld van Pieter Kors, die pakte het cadeautje uit en maakte de 2-1.

Na rust wat vers bloed aan beide kanten, maar het spelbeeld bleef gelijk. Raoul van de Berghe bleef, door zich continu uit te laten zakken op het middenveld met passen strooien. Waterloo rook bloed en ging hoger druk zetten. Dit resulteerde in wegschietvoetbal van de mannen uit Santpoort. In de 55ste minuut betaalde dit uit. Een vrije trap vanaf zo’n 40 meter werd door de as verlengt in de zestien door Dion Adema, 3-1. Tien minuten later stond ook de 4-1 op het scorebord. Mick Dekker rondde een aanval af die werd voorbereid door Erik de Ruiter.

Waterloo wisselde intussen Nikos Lykogianis en Dion Adema voor Branco Mooi en Niels v/d Sluis. De laatstgenoemde liep niet veel later een beetje onhandig door op de keeper, die op een nog onhandigere manier zijn ongenoegen uitte. Dit vond de prima leidende scheidsrechter Sven Koning niet kunnen en gaf de keeper een rode kaart. Als dan de keeper een discussie aangaat met een supporter (vader) gaat een speler van Waterloo uit zijn dak en kreeg eveneens rood. Na een kwartiertje afkoelpauze werd de wedstrijd vervolgd. Waterloo vond het wel goed zo en liet het balletje rond gaan en gunde Terrasvogels nog een kans die Max Geyteman benutte. Eindstand 4-2.