Voetbal in Haarlem

Over het (amateur)voetbal in de regio Haarlem

Telstar verdedigend ondermaats

DoorRedactie

nov 7, 2021
Telstar - Voetbal in Haarlem

Sportieve revanche en eerherstel zou het ultieme antwoord moeten zijn van Telstar na het smadelijke 3-0 echec tegen de tieners van Jong Ajax afgelopen maandag op de Toekomst. Het verrassend presterende Excelsior kwam zaterdag langs met voormalig Witte Leeuw Redouan El Yaacubi in de gelederen.

Een type speler die dit seizoen node wordt gemist want naast zijn verdedigende kwaliteiten heeft de Utrechter ook al drie keer het net weten te vinden voor zijn nieuwe club. Hij genoot al rap zoveel vertrouwen dat hij de aanvoerdersband kreeg aangereikt. De ploeg uit Kralingen is dé verrassing van dit seizoen, presteren boven verwachting en hebben in de persoon van Thijs Dallinga een goalgetter aangetrokken (al 12x). Bij winst zou de 2e plek worden ingenomen en dat is natuurlijk fantastisch nieuws voor de mannen uit Kralingen.

Andries Jonker hield na het treurige optreden in Amsterdam vertrouwen in zijn team maar zal daar later wellicht spijt van hebben gehad. In een attractieve openingsfase was het Cas Dijkstra die met een bekeken schot uit een leuke aanval over drie schijven Telstar aan de leiding bracht. Excelsior had maar zeven minuten nodig om de achterstand te repareren. Zij sneden keer op keer door de broze Velsens afweer heen en wie anders dan topscorer Thijs Dallinga liet zijn bewaker zijn hielen zien en pakte het presentje dankbaar uit;1-1. Het was niet gedaan met zijn dadendrang want rond het half uur sloeg hij weer tweemaal doeltreffend en vernietigend toe.

Eerst verzilverde hij een wel heel gemakkelijk verkregen strafschop toen hij nauwelijks of niet werd getoucheerd door Trevor Doornbusch bij een 1 op 1 situatie en een minuut later dolde de pijlsnelle Fransman Modeste Duku met een heerlijke schijnbeweging op de achterlijn Yassine Zakir, zette voor, en was het weer raak voor de revelatie van de Keuken Divisie ;1-3. Vijftien goals in 14 duels inmiddels! Excelsior ging vervolgens aanvallend nog meer ’’ los’’ maar verzuimde alleen voor rust de trekker nog een aantal maal over te halen. Het was soms schrijnend om te zien hoe het middenveld en de achterste linie van Telstar aan flarden werd gelopen en gespeeld.

Zou Telstar na rust het tij kunnen keren? Die hoop en gedachte kon na vier minuten al in de prullenbak want Anthony Berenstein, zeer matig op dreef en geen schim meer van de speler van weleer, werd kinderlijk eenvoudig uitgespeeld en daar stond natuurlijk weer Thijs Dallinga die ongehinderd (!) inmiddels zijn vierde goal van de avond liet aantekenen. Een debacle in de vorm van een monsternederlaag dreigde even maar Excelsior geloofde het verder wel, had erbarmen, vond het blijkbaar genoeg en zag alleen nog uit een directe trap rand strafschopgebied Julian Baas scoren;1-5. Dat invaller Rein Smit vlak voor tijd uit een rebound nog 2-5 liet aantekenen, was alleen nog maar interessant voor de statistieken.

Een pijnlijke afstraffing voor de Witte Leeuwen op een kille middag met veel luidruchtige, enthousiaste en jeugdige supporters die voor een habbekrats het stadion in mochten.’’ Wat was Telstar slecht, pap en wat waren die andere jongens goed zeg,’’ aldus een zeer jeugdige fan richting zijn vader, alvorens zij samen op de fiets naar huis gingen. Hij was vast niet de enige die er zo over dacht.

Hans Akkerman

Door Redactie