Olympia Haarlem heeft genade met UNO

Olympia Haarlem heeft ongeslagen de winterstop behaald. De koploper van de zaterdag 4e klasse C kreeg de hekkensluiter UNO op bezoek. Waar vooraf aan dubbele cijfers werd gedacht stopte de teller bij 8-0.

Arme Damian Kooijman. Je zal maar doelman zijn bij vv UNO. In de elf voorgaande wedstrijden 53 keer de bal uit het net mogen halen en dan in de laatste wedstrijd voor de winterstop op bezoek moeten bij koploper Olympia Haarlem. De Haarlemmers scoorden al 73 maal en met de nummers 1 en 2 van het topscorersklassement in de gelederen werd de donkere wolk voor UNO alleen maar groter. De 6-0 ruststand was een logisch gevolg. Siebe Hoenderdos, Faissal Benhaddi, Arjen Boelens, Janyro Purperhart en weer twee maal Benhaddi zorgen voor een makkelijke middag aan het Henk van Turnhoutpad. Voor de bezoekers schoot Nick Harting net langs de verkeerde kant van de paal. Hiermee was het ook wel gedaan met het gevaar van UNO.

Na de thee en warme chocomel kreeg de ploeg van Barry Tjeertes een strafschop. Dat deze werd binnengeschoten door doelman Ronald van der Giezen zei misschien wel genoeg. Bij Olympia ging na de 7-0 veel mis. Spelers liepen elkaar in de weg, er werd alleen naar de moeilijke oplossing gezocht en sommige spelers hadden de zogenaamde ‘oogkleppen’ op. Als de thuisploeg net zoals in de eerste helft was blijven voetballen waren de dubbele cijfers zeker gehaald. Vlak voor tijd zette Zakaria Bakrine nog wel met een mooi afstandsschot de 8-0 eindstand op het bord. Damian Kooijman zal blij zijn geweest dat scheidsrechter Rozenblad niet lang hierna voor het laatst floot.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina. 

Verslag: Danny Prinsen
Foto: Voetbal in Haarlem