SVIJ wint van angstgegner Haarlem-Kennemerland

Beide trainers gaven voor de wedstrijd aan niet gerust te zijn op een goede afloop. Ron van Dijk (Haarlem-Kennemerland) vond dat zijn ploeg vooral te maken had met veel pech. Waardoor zij slechts 1 punt hadden.

Het team van Ronald Vader (SVIJ) daarentegen is prima van start gegaan, maar nog nimmer werd er in vier seizoenen van Haarlem-Kennemerland gewonnen. Dus was er sprake van een angstgegner.

De thuisploeg had duidelijk besloten om verdedigend te spelen en via de counter het SVIJ moeilijk te maken. Echter na drie minuten konden die plannen al bijna de ijskast in. Gelukkig redde keeper Melle Geerlings prima op een actie van Alex Barzilay. SVIJ had onder leiding van een prima spelende Leon Plug duidelijk een overwicht. Toch kwamen er in de 10e en 17e minuut twee kansen voor  Yassine Dadoune om Haarlem-Kennemerland op voorsprong te zetten. Zijn inzetten konden echter probleemloos door Remy Heruer gekeerd worden.

Het duurde tot de 39ste minuut voordat SVIJ door een goed afstandsschot van Alex Barzilay de score wist te openen. Haarlem-Kennemerland raakte na deze 0-1 wat van slag. Zeker toen SVIJ na een overtreding op Mitchel Geeven van de uitstekend leidende scheidsrechter Stijn van der Hulst een strafschop meekreeg. Tot verbazing van spelers en staf van SVIJ eiste Yassine Al-Sidi Yahia deze bal op. Keeper Geerlings redde prima op de inzet en verwerkte deze tot corner. Helaas voor  de Roodbroeken wist uit de corner van Gilian Chen, Alex Barzilay de 0-2 binnen te koppen.

Na rust zagen nul toeschouwers een veel agressiever en aanvallender Haarlem-Kennemerland . Met goed positiespel werd SVIJ onder druk gezet maar nu was het de uitploeg die wel optimaal van de ruimte profiteerde. Uit een actie van Gilian Chen wist wederom plaaggeest Alex Barzilay vallend de 0-3 te scoren.

Haarlem-Kennemerland gaf niet op en het harde werken werd in de 65ste minuut beloond met een goede goal van Patryk Biernat. Het was logisch dat de thuisploeg “va banque” ging spelen. Echter vijf minuten later maakte Mitchel Geeven na een perfecte pass van Patrick Bruinink met een prachtige lob de 1-4 en daarmee eigenlijk een einde aan de aspiraties van Haarlem-Kennemerland, dat in de slotfase via David van der Kolk nog wel de 2-4 maakte.

Een goede verdiende overwinning van SVIJ en met Haarlem-Kennemerland gaat het zeker gezien de strijdlust nog wel goed komen.

Met dank aan Peter Barzilay