Hoofddorp maakt het Olympia Haarlem behoorlijk lastig

Olympia Haarlem maakt tot op de dag van vandaag de verwachtingen waar. Het elftal van Barry Tjeertes won de eerste vier competitiewedstrijden, waardoor de volle honderd procent score nog intact is. Hoofddorp was de eerste tegenstander die de titelkandidaat van de vierde klasse serieus tegenstand kon bieden.

“Hoofddorp durfde met fases hoog druk te zetten en dat heeft nog geen andere tegenstander gedaan dit seizoen,” legt Tjeertes uit. Olympia Haarlem begon goed aan het duel en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Na een kwartier kwam Hoofddorp wat beter in de wedstrijd en kreeg het meer grip op het spel van de Haarlemmers. De bezoekers kwamen door een knap afstandsschot van Ruben Vincentie zelfs op voorsprong. “Dat was voor ons het signaal dat het scherper moest.” Kort daarna zorgde Angelo Holthuis voor de gelijkmaker. Olympia Haarlem veroverde de bal, waarna de spits de bal goed binnenschoot.

“Ik wist dat als wij het spel van die fase konden doortrekken in de tweede helft, wij het conditioneel en voetbalinhoudelijk gingen winnen.” De voorspelling van Tjeertes kwam uit. Toch duurde het nog lang voordat de 2-1 viel. De kort daarvoor ingevallen 16-jarige Chauoki Salah bracht de thuisploeg aan de leiding. “Daarna moesten we uitlopen tot 3-1 en 4-1, maar lieten we dat na. Hoofddorp kreeg zelfs nog een hele goede kans op de 2-2.” Janyro Purperhart gooide uiteindelijk met de 3-1 de wedstrijd in het slot.

Tjeertes kijkt logischerwijs tevreden naar de ranglijst. Ondanks dat Olympia Haarlem een wedstrijd minder heeft gespeeld dan de concurrenten, staat de ploeg bovenaan. “We krijgen nu eerst Vogelenzang en Geel-Wit. Daarna komt er een periode met wedstrijden tegen Velsenoord, Haarlem-Kennemerland, VSV, SVIJ en AC Amsterdam. Dat zijn de ploegen waar we wat meer mogen van verwachten.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Foto: Martin Reijerkerk