Zaterdag 4e klasse C

Geen ingooi, geen gelijkspel

Het kan best zijn dat er een klein stukje teleurstelling doorklonk in zijn commentaar, maar met de woorden ‘we zijn ongelooflijk genaaid’ maakte SVIJ-hoofdtrainer Peter Barzilay van zijn hart geen moordkuil. Net als zijn rechtsbuiten Richard van Vondelen dacht Barzilay dat de bal, twee minuten voor tijd, over de zijlijn ging. Maar de scheidsrechter oordeelde anders, liet doorspelen en zag VSV uit de daaropvolgende aanval de 2-1 scoren. Daardoor kreeg SVIJ te weinig, al dient gezegd dat beide ploegen eigenlijk geen overwinning verdienden.

De nummers twee en vier van de vierde klasse C speelden een matige wedstrijd op het ijskoude en winderige sportpark De Hofgeest. Nummer vier SVIJ hanteerde vooral de lange bal, maar kon desondanks spits Alex Barzilay nauwelijks bereiken. Veel kansen kregen de bezoekers dan ook niet. Alleen uit een vrije trap kreeg VSV-doelman Mario Veldt werk te verzetten, maar in twee instanties redde hij knap. VSV moest het vooral van inzet hebben, maar creëerde ook weinig. Desondanks stichtte de thuisploeg meer gevaar voor rust. De ploeg van Paul Meinders had al ruim voor kunnen staan als Bas Schoot en Roy de Wit wat zorgvuldiger met hun kansen waren omgesprongen. Dat het toch 1-0 was voor rust dankte VSV aan de scheidsrechter die de thuisploeg een penalty cadeau deed na een mannelijk, maar sportief duel in het strafschopgebied. Raymond Barends schoot via keeper Joey de Jong en de lat raak.

Na rust kreeg ook SVIJ een goedkope strafschop. Een botsing in het zestienmetergebied was voor de gedecideerde scheidsrechter opnieuw aanleiding om de bal op elf meter te leggen. Waggo Mitaishivil schoot onberispelijk de 1-1 binnen. Het duel leek op een remise af te stevenen tot vlak voor tijd SVIJ dacht een inworp te hebben verdiend. De bal bleef echter binnen de lijnen, kwam voor de voeten van Jorian Faasen die met een prachtige pass Roy de Wit vrij voor de keeper zette. Met een bekeken schuiver bezegelde De Wit het lot van SVIJ. Tot ongenoegen van trainer Barzilay, maar tot tevredenheid van de VSV-supporters, die nu al rekenen op de winst in de tweede periode.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag en foto: Marcel Akerboom