Keuken Kampioen Divisie

Telstar ziet comeback in rook opgaan

Telstar heeft de laatste thuiswedstrijd van 2018 niet in een zege kunnen omzetten. Jong PSV won verdiend met 2-4. De thuisploeg kwam knap terug van een ruime achterstand, maar in de slotfase ging het alsnog mis.

Halverwege de eerste helft keek Telstar al tegen een ruime achterstand aan. Jong PSV – onder leiding van Dennis Haar – greep na een kleine tien minuten een voorsprong door een treffer van Matthias Verreth. Niet veel later viel ook de 0-2 van Jordan Teze. Het leek voor de Velsenaren een avond te worden om snel te vergeten. De ploeg van Snoei kon amper een vuist maken tegen het fysiek sterke PSV. Echter deed Senne Lynen iets terug voor Telstar, waardoor de rust werd gehaald met een 1-2 tussenstand. Overigens stond bijna de gelijkmaker ook op het scorebord, maar de poeier van Danny van Haaren vloog hard langs de Eindhovense kruising.

In de tweede helft was Jong PSV wederom de bovenliggende partij. Telstar beet wel meer van zich af en dat resulteerde ook op het uur in de gelijkmaker. Terell Ondaan werd onderuit getikt in het strafschopgebied van de bezoekers, waarna scheidsrechter Bijl naar de stip wees. Ondaan zelf schoot de bal binnen.

Bij Telstar groeide het geloof dat er meer te halen was. Met name Lynen speelde een stuk sterker dan de laatste periode en had de kans op de 3-2. Zijn schot werd echter geblokt. En toen iedereen genoegen wilde nemen meteen punt, haalde Jong PSV de trekker nog twee keer over. De ingevallen Marlon Frey scoorde twee minuten voor tijd de 2-3 en in blessuretijd gooide uitblinker Ramon Lundqvist de wedstrijd in het slot.

Telstar speelt voor de winterstop nog één duel. Aanstaande vrijdag gaan de Witte Leeuwen op bezoek bij FC Volendam.

Verslag: Martijn Prinsen

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Keuken Kampioen Divisie vind je op onze competitiepagina.