Zaterdag 4e klasse C

Olympia Haarlem breekt VSV pas na rust

Olympia Haarlem, de gedoodverfde kampioenskandidaat in de vierde klasse C, kreeg zaterdag bezoek van het gevaarlijke VSV. En dat was weer eens een gelegenheid voor de Haarlemmers om hun best te doen.  Want veel weerstand heeft de ploeg van Barry Tjeertes nog niet ondervonden dit seizoen.

Die weerstand kreeg de thuisploeg voor rust wél. VSV toonde zich stug en gedisciplineerd. In het eerste kwartier kreeg VSV zelfs de beste kansen, terwijl de Haarlemmers moeite hadden met het vinden van de vrije man en het juiste tempo. Toch werd Olympia regelmatig gevaarlijk. Vooral Joey Salden bracht VSV met zijn snelheid regelmatig in de problemen. Maar doelman Mario Veldt en laatste man Jorian Faassen speelden een dijk van een eerste helft. Zij hielden Janyro Purperhart en Faissal Benhaddi bekwaam van scoren af. Het bleef derhalve 0-0 tot de thee.

De tweede vijfenveertig minuten leverden een heel ander spelbeeld op. En dat kwam vooral doordat Olympia al snel de 1-0 maakte. Janyro Purperhart won weer eens een duel op de linkerflank en zette voor, waarna de bal via een VSV’er in het net verdween. Toen niet veel later Joey Salden met een prachtige uithaal de linkerbovenhoek vond was het beslist. Jammer voor VSV, dat kort daarvoor nog op 1-1 had kunnen komen als Roy de Wit wat gedecideerder was geweest alleen voor keeper Ronald van der Giezen.

Een ‘goochelshow’ van Karim Saaliti, waarbij hij vier VSV’ers het bos instuurde, eindigde met een rollertje richting goal. Mario Veldt dacht dat de bal naast zou gaan, maar het leer rolde pesterig traag langs de binnenkant van de paal voor de 3-0. Even later schoot opnieuw Salden van afstand raak, dit keer uit een vrije trap en maakte Angelo Holthuis de vijfde voor Olympia. Tien minuten voor tijd redde Roy Penders de Velserbroekse eer door een misverstand in de Olympia-defensie af te straffen. Daarmee was de eindstand bereikt.

Olympia-coach Tjeertes gaf ruiterlijk toe dat zijn ploeg het voor rust niet eenvoudig had. ,,Die snelle goal na rust maakte het makkelijker. VSV moest meer ruimte weggeven en toen kwamen wij pas in onze kracht.’’ Zo’n leuk seizoen heeft Olympia niet volgens Tjeertes. ,,Tegen VSV en Atletico kunnen wij ons wel opladen, maar wedstrijdjes tegen Alliance en DSK zijn niet leuk meer. Gelukkig is er nog het topscorersklassement van Voetbal in Haarlem. Dan kunnen jongens als Salden en Purperhart ook nog ergens voor spelen.’’

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Marcel Akerboom