Koninklijke HFC verdient meer

Na het gelijkspel bij Scheveningen is Koninklijke HFC ook tegen Excelsior Maassluis niet verder gekomen dan een puntendeling. In Haarlem eindigde de wedstrijd in 1-1. Koninklijke HFC creëerde veel kansen, was de sterkste ploeg, maar kon na de gelijkmaker niet doordrukken.

De ploeg van Gertjan Tamerus begon het duel prima. Goed combinatievoetbal zorgde voor een veldoverwicht, maar tot grote kansen leidde dit nog niet. Na een kwartier ging de eerste Haarlemse storm liggen en kwam Excelsior Maassluis wat meer in het spel voor. Met name Daan Blij en Vincent van den Berg waren gevaarlijk middels individuele acties. Laatstgenoemde zette zijn ploeg even later vanuit het niets op voorsprong. Van zo’n twintig meter streepte hij de bal in de bovenhoek en liet HFC-doelman Tom Boks daarmee kansloos.

Direct na de openingstreffer kregen de bezoekers weer een grote kans op een doelpunt, echter werd deze gemist. Daarna was het voornamelijk Koninklijke HFC dat de klok sloeg. Er werden veel kansen gecreëerd, maar het spitsenduo gevormd door Robin Eindhoven en Tim van Soest ontbrak het aan de laatste pass en het nodige fortuin. Lars Weistra prikte naast en een hard schot van Van Son vloog langs de kruising.

In de rust liet Tamerus Tim van Soest achter in de kleedkamer en maakte Floris van der Linden zijn opwachting. Koninklijke HFC kreeg nog meer bravoure toen ook Khalid Tadmine het veld op kwam. De thuisploeg was de sterkere en de gelijkmaker hing lange tijd in de lucht. Die viel pas een kwartier voor tijd. Tadmine mikte een voorzet met zijn hoofd op de lat, waarna hij de rebound hard kon binnen.

In het restant van de wedstrijd waren de Haarlemmers nog dichtbij de verdiende overwinning, maar Vincent Volkert bereikte Tadmine net niet, Van der Linden kwam snelheid tekort om zijn directe tegenstander achter zich te laten en invaller Feyo Glim schoof de bal naast. “Zuur,” was Gertjan Tamerus na afloop duidelijk in zijn oordeel. “Goed spel, maar het resultaat is uiteindelijk teleurstellend.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Foto: Pim Hols