DSK iets te gastvrij

`Kopje koffie?’ ‘Wil je mijn paraplu lenen?’ Bij DSK wordt je warm welkom geheten. Dat geldt niet alleen voor reporters van Voetbal in Haarlem, maar ook voor de tegenstander. Want UNO kreeg alle gelegenheid van de Haarlemse ploeg om in alle vrijheid twee doelpunten te maken. Dat DSK toch met 3-2 won was dikverdiend, want de ploeg van Swen van Kruiselbergen was veel beter.

Dat bleek al in de eerste paar minuten. DSK schoot uit de startblokken en dat leverde na een halve minuut voetballen al de eerste grote kans op voor Wesley Bronkhorst. Hij schoot nét naast. Even later mocht UNO van de Haarlemse gastvrijheid genieten toen Lorenzo Philippi ongehinderd mocht uithalen. Zijn schot eindigde op de kruising.

Daarna was DSK baas in eigen huis. De rood-gelen voetbalden goed, stapelden kans op kans, maar de bal wilde er maar niet in. ‘Dat probleem hebben we al weken’, erkende DSK-trainer Van Kruiselbergen. ‘Vorige week tegen Vogelenzang hadden we wel twaalf 100%-kansen. We maakten er maar drie.’ Dat euvel hadden de Haarlemmers ook tegen UNO. Pas na twintig minuten beloonde DSK zichzelf voor het goede aanvalsspel. Uit een corner frommelde Bas van der Meij de 1-0 binnen.

Vervolgens begon UNO , dat wel heel afwachtend speelde, eindelijk een beetje te voetballen. En met resultaat. Twee zwakke momenten in de DSK-defensie werden genadeloos afgestraft door Micha de Wolff. Die daarmee de Hoofddorpers op een onverdiende 1-2 voorsprong zette bij rust.

In de tweede helft viel DSK weer uit alle macht aan. Met goed voetbal creëerde de ploeg tal van kansen, maar die leken niet aan de Haarlemse spitsen besteed. Tot aan de zestien heerste DSK, maar voor UNO-keeper Kaj de Ruiter ging het steeds mis. De mooiste kansen waren niet besteed aan Remy Prins en Wesley Bronkhorst. Tot een kwartier voor tijd. Een UNO-verdediger lag geblesseerd op het kunstgras, maar de scheidsrechter liet doorspelen en uit alweer een fraaie combinatie wist Roy de Graaf nu eindelijk wel te scoren. Toen even later invaller Rick Balaydin ook nog een knappe aanvalsopzet tot 3-2 promoveerde deed alleen maar recht aan de verhoudingen op het veld. Vlak voor tijd leek Micha de Wolff toch nog roet in het DSK-eten te gooien, maar zijn afstandsschot ging rakelings over.

Zodoende boekte DSK een meer dan verdiende zege. ‘Maar wat maken we het onszelf moeilijk’, verzuchtte Van Kruiselbergen. ‘Wil je nog een biertje?’

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C vind je op onze competitiepagina.

Tekst en foto: Marcel Akerboom