René van Marsbergen vertrekt bij Haarlem-Kennemerland

Haarlem-Kennemerland moet op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. René van Marsbergen heeft kenbaar gemaakt aan het eind van dit seizoen de deur achter zich dicht te trekken bij de club aan de kade. Hij is dan viereneenhalf jaar in dienst geweest bij de zaterdag vierdeklasser.

“Het is een mooi opbouwproject geweest, waar ik mijn hele ziel en zaligheid in heb kunnen gooien,” legt de 42-jarige Haarlemmer uit. “De club heeft mij de gelegenheid gegeven iets neer te zetten waar je als trainer eigenlijk alleen maar van kunt dromen.” Van Marsbergen stapte in toen er weinig structuur bij de club was. “We zijn vanaf dat moment samen een weg gaan bewandelen en nu vier jaar later staat het zoals ik toen in mijn gedachte had. De structuur in de club die we voor ogen hadden, hebben we kunnen realiseren.”

Van Marsbergen heeft sinds vorig seizoen de ambitie te promoveren naar de derde klasse, iets dat via de nacompetitie niet lukte. Ook dit seizoen zit rechtstreekse promotie er waarschijnlijk niet in. “De competitie waar we in spelen en de steeds nieuwe teams die daarin starten, zorgen ervoor dat ik als prestatiejongen wel tegen de lamp loop. Het is reëel als ik zeg dat we nu in de derde klasse hadden moeten spelen. Niet om het kampioenschap kunnen strijden vreet aan je, omdat je niet de beloning krijgt voor al het werk dat je erin steekt.” Vorig jaar vochten nieuwkomers Koninklijke HFC en HYS om de titel en dit seizoen is Olympia Haarlem de gedoodverfde favoriet.

De regionale trainerscarrousel wordt dit seizoen dus geopend in Haarlem-Noord. Het vroege tijdstip is een bewuste keuze. “Ik wil club de gelegenheid geven, en heb die wens ook uitgesproken, om op zoek te gaan naar een zware jongen. Hij kan de ingezette lijn doortrekken, maar het moet ook een trainer zijn waarvan de gevestigde spelers het gevoel krijgen dat ze nog iets van hem kunnen leren. Wellicht dat hij wel in staat in om volgend seizoen voor het kampioenschap te strijden.”

Zelf verwacht Van Marsbergen snel nieuws omtrent zijn eigen loopbaan. De eerste gesprekken hebben al plaatsgevonden. “Ik wil graag een keer iets anders. Ik zou graag een uitdaging aangaan bij een club waar de organisatie al staat, waardoor ik meer met de groep en de spelers aan de gang kan gaan. Uitspreken dat je voor een kampioenschap gaat, in plaats van zeggen dat je hoopt op promotie.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse vind je op onze competitiepagina.

Foto: Voetbal in Haarlem