Tweede Divisie

Koninklijke HFC vergeet duel tegen De Treffers te beslissen

Koninklijke HFC is er,  in één van de slechtste wedstrijden van dit seizoen, niet in geslaagd het veel te harde en soms gemeen spelende De Treffers van een gelijkspel af te houden. Na 90 +3 minuten stond de 1-1 uitslag op het scorebord.

Vooral de eerste helft was teleurstellend van beide kanten en de veel te lankmoedig fluitende scheidsrechter vergat op te treden tegen een elleboogstoot van De Treffers-aanvoerder Pim Balkestein (rood was op zijn plaats) en te harde spel van Robin Janssen. In het HFC-doel was weer een plek gereserveerd voor de veertig-jarige Gerard van Rossum, omdat Tom Boks nog steeds last had van zijn knie. Een blessure die hij opliep in de slotminuten tegen AFC.

De eerste helft was eigenlijk het aankijken niet waard. De Groesbekenaren, vechtend om een plaats bij de laatste vier te ontlopen, begonnen fel. In de 8e minuut leverde dat een kans op voor Robin Janssen, maar de bal werd dapper weggekopt door Andre Morgan. In de elfde minuut trok heel HFC op naar de helft van de bezoekers. Kevin de Visser ging goed door, maar werd neergehaald. De vrije trap van 25 meter werd door Gertjan Tamerus goed ingeschoten maar keeper Niels Kornelis redde, zij het met veel moeite.

Pas na 20 minuten zette HFC een offensiefje in, maar de tegenaanval en de overtreding op Koen Maertzdorf leverde De Treffers een vrije trap op. Boy van de Beek zag zijn vrije trap door Gerard van Rossum gestopt. Robin Janssen kreeg geel voor weer een zware charge en Wessel Boer viel op door zijn sterke verdedigende acties. Aan de andere kant werd een grove charge op Tim van Soest niet bestraft. Een mooie aanval via Jacob Noordmans, Gertjan Tamerus en Danny Hols bracht de bal vlak voor rust bij Tim van Soest, zijn harde schot ging over. Rust 0-0.

In de tweede helft speelde HFC voortvarender. In de 53e minuut stopte De Treffers-doelman Niels Kornelis nog een fraaie kopbal van Wessel Boer uit een corner van Tamerus, maar drie minuten later was het wel raak, Tamerus zette de aanval op en de voorzet van de rechterkant werd door Tim van Soest mooi afgemaakt: 1-0. Niek Versteegen leek vlak daarna gelijk te maken toen hij vrij op van Rossum kon ingaan, maar de Haarlemse keeper stopte fraai.

Een aanslag op Kevin de Visser werd niet met minimaal geel bestraft. De vrije trap van Gertjan Tamerus spatte op de paal uiteen. HFC was duidelijk feller uit de kleedkamer gekomen en trok de wedstrijd naar zich toe. De Treffers-aanvoerder Pim Balkestein kreeg in de 67e minuut eindelijk geel na weer een aanslag op Kevin Sterling. De vrije trap leverde niets op. Ook Wouters werd met geel bestraft.

Gertjan Tamerus leed in de 74ste minuut zijn enige balverlies van de wedstrijd met desastreuze gevolgen. Invaller Nick de Bondt kwam vrij te staan en zijn voorzet op de meegekomen Niek Versteegen was goed en doelman Van Rossum kansloos. Tegen de verhouding in stond het 1-1. Het spel zakte weer weg, een aanslag op Kevin de Visser werd niet bestraft en er was weer niets meer te genieten. Nog te vermelden waard, Franklin Lewis viel in voor de moe gestreden Jacob Noordmans en Vince de kwant kwam de laatste minuten voor Kevin Sterling. De teleurstellende wedstrijd eindigde in een teleurstellende 1-1.

Na afloop van het duel was HFC-trainer Ted Verdonkschot wél te spreken over het optreden van de scheidsrechter. “Hij liet veel toe en daar was ik best tevreden over. Dat Tim van Soest nu voor de derde wedstrijd op rij scoorde is heerlijk. We spelen met 6 of 7 door ons opgeleide spelers en hebben niet in de winterstop, zoals De Treffers, 5 man goeven halen. Ik ben erg trots op de mannen.”

Alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny Rückert