Tweede Divisie

Koninklijke HFC sterk de winterstop in (incl. fotorepo)

Wat is voetbal toch een onvoorspelbare sport. In een wedstrijd met vrije toegang voor het publiek bakten beide ploegen er in de eerste helft helemaal niets van, maar in de tweede helft sloeg een wakker geworden HFC op ondubbelzinnige wijze toe. De Rotterdammers, die de laatste wedstrijden veel punten verdienden, werden mede door een wederom geweldige Haarlemse conditie met 4-0 kansloos van het veld geveegd.

Bij Koninklijke HFC was er heel wat loos. Michael Timisela nam ontslag en leverde zijn spullen in, Andre Morgan was geblesseerd en topscorer Roy Castien kon nog steeds niet spelen, gekweld door de trap die hij in Spakenburg opliep. Bovendien kondigde Castien aan dat hij in de winterstop naar Telstar overstapt. Vincent Volkert, Jacob Noordmans en Tim van Soest waren de vervangers van de drie die ontbraken in de laatste wedstrijd voor de winterstop.

Zoals al gesteld, beide teams zorgden voor een uiterst pover voetbalduel in de eerste 45 minuten. Zeker Gertjan Tamerus en aanvoerder Kevin de Visser haalden wel hun niveau en de HFC-verdediging stond weer als een huis, maar HFC zat niet als team in de wedstrijd. Sparta ook niet, al was de beste (en eigenlijk enige) kans in de eerste helft voor de Rotterdammers.  Een vrije trap voor Sparta ging naast, maar werd door de scheids tot corner gebombardeerd. Het schot dat daaruit volgde werd door Jacob Noordmans keurig van de lijn gewerkt. De beste kans van HFC kwam in de slotminuut. Een goed schot van Daniël van Son werd gekeerd en uit de rebound schoot Tim van Soest in de muur. Rust 0-0.

« van 8 »

Sparta bracht de tweede helft Felicia voor Alhaft en dat leek een versterking, ook omdat hij op rechts een aantal keren snel doorkwam. Een gevaarlijk schot van Falicia kon zelfs door de weer sterke Tom Boks niet klemvast gepakt worden. Maar verder kwamen de Rotterdammers niet. Bij de ‘jongeren’ van Sparta haalden eigenlijk alleen de van Goes gekomen Jelle Klap, de uit de 19-1 doorgestroomde Youri de Winteren, Bradley Martis en, de na 2 jaar geblesseerd te zijn geweest, Daniël Breedijk een voldoende.

Bij HFC waren dat er meer. De hele achterhoede speelde opnieuw foutloos. Kevin de Visser en Gertjan Tamerus blonken uit en Daniël van Son (twee keer), Gertjan Tamerus en Wessel Boer scoorden. In een tweede helft waarin HFC wel voetbalde. In de 63ste minuut benutte Daniël van Son fraai een voorzet van Tim van Soest en vier minuten later kopte Wessel Boer en vrije trap van Van Son binnen. Weer drie minuten later benutte Tamerus hard in de bovenhoek een penalty nadat Kevin Sterling binnen de zestien was neergelegd en weer vier minuten later maakte Van Son fraai zijn tweede doelpunt voor 4-0.

Vier goals in elf minuten, wat een weelde en wat een sterke fase van de Haarlemmers. In het laatste kwartier mochten Steven Olsthoorn en de jongeren Robin Eindoven en Franklin Lewis minuten maken. Vooral de supersnelle Robin Eindhoven zorgde voor gevaarlijke acties en stelde duidelijk zijn kandidatuur voor meer eerste elftal minuten. Wat een uiteindelijk heerlijke zege. Reden voor een heerlijke rustige winterstop!

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de Tweede Divisie vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Henny Rückert