TOTO KNVB Beker

Koninklijke HFC uitgeschakeld door SC Cambuur

Het is Koninklijke HFC niet gelukt om zich te plaatsen voor de derde ronde van de TOTO KNVB Beker. In Leeuwarden bleek Keuken Kampioen Divisionist SC Cambuur met 2-1 te sterk. De Haarlemse treffer werd op schitterende wijze gemaakt door Jacob Noordmans.

“In Haarlem hadden we van ze gewonnen,” lachte Gertjan Tamerus na afloop. De trainer van Koninklijke HFC was tevreden over wat zijn elftal had laten zien tegen de profs van SC Cambuur. Hij kon geen verwijten maken richting zijn ploeg, behalve dat zijn ploeg wellicht te laat de schroom van zich had afgegooid.

Na een kleine twintig minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Justin Mathieu. HFC-verdediger Andre Morgan stapte te laat, waardoor Nigel Robertha geen buitenspel stond en een vrije doorgang had naar Gerard van Rossum. Robertha was niet zelfzuchtig en legde de bal uitstekend af op Mathieu: 1-0. Een paar minuten later had Wessel Boer de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij zag zijn inzet van dichtbij gekeerd worden door vriend Xavier Mous, de doelman van Cambuur. De thuisploeg was in het eerste bedrijf de betere, maar verzuimde de score uit te bouwen.

Na de pauze ging het elftal van Rene Hake op zoek naar de verdubbeling van de voorsprong. Een goede kans voor Wessel Boer werd opgevolgd door de 2-0 van Tyrone Conraad. Van dichtbij verschalkte hij Van Rossum. HFC-trainer Tamerus wisselde zijn twee aanvallers (Tadmine was geblesseerd) en leek zich gewonnen te geven, maar daar dacht Jacob Noordmans anders over. Met een geweldig schot in de verre hoek brak hij de wedstrijd weer open: 2-1.

Met nog een kleine twintig minuten op de klok zat er plots weer meer in voor de bezoekers. Het leverde een spannende slotfase op met meerdere mogelijkheden. De ingevallen Robin Eindhoven kopte over, Tim van Soest zag een hard schot door Mous gestopt worden en Morgen mikte de bal over. Het lukte echter niet om de gelijkmaker te forceren. Het bleef 2-1.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de TOTO KNVB Beker vind je op onze toernooipagina.