TOTO KNVB Beker

Koninklijke HFC ten koste van Westlandia naar hoofdtoernooi KNVB Beker

Met een klinkende 4-0 zege op Westlandia uit Naaldwijk heeft Koninklijke HFC zich geplaatst voor de hoofdronde van het toernooi om de KNVB beker. Op de eerste zes teams van de eredivisie na kan HFC nu een van de andere bvo’s loten. Westlandia 2 had voor de zomer HFC 2 nog de landstitel ontnomen, maar de eerste selectie kon in Haarlem absoluut geen vuist maken. De Haarlemmers, zonder de uitblinker van de oefencampagne, Roy Castien, waren veel te sterk.

Vooral de achterhoede met de geweldig spelende Tamerus, Hols, Boer en Morgan was in topvorm. Keeper Van Rossum was op een enkel slippertje na weer een onneembare veste. Aan het middenveld mag nog gesleuteld worden, omdat eigenlijk alleen Timisela een voldoende haalde. In de voorhoede is Van Son van grote waarde en speelde Sterling goed. Hij voorkwam in de zesde minuut een achterstand toen hij Westlandia een enorme kans ontnam.

Vier minuten later had HFC op voorsprong kunnen komen. Een mooie aanval via Van Son en Sterling gaf Olsthoorn de kans in te koppen, maar hij miste. Het eerste kwartier was verder saai, ook omdat alle afvallende ballen door het middenveld werden gemist. Wel werd twee keer een handsbal binnen het strafschopgebied van de Westlandia-verdedigers door de scheidsrechter gemist.

HFC-Westlandia-KNVB-Beker-Voetbal-in-Haarlem
HFC versloeg Westlandia met 4-0. (© Voetbal in Haarlem)

Na een krappe twintig minuten spelen ging de uitblinkende Tamerus mee naar voren en bediende Koen Beeren, die fraai scoorde en daarmee de 1-0 op het scorebord zette. Schoten van de uitstekende spelende Daniël van Son werden steeds in twee instanties gestopt door Westlandia-keeper Duyvestein. In de blessuretijd van de eerste helft raakte een mooie vrije trap van Gertjan Tamerus via de doelman de lat, maar even later bij weer een mooie vrije trap van Tamerus, besliste Daniël van Son op fraaie wijze de wedstrijd: 2-0.

Hoewel twee Westlandia-spelers de opdracht kregen om continu druk te zetten op Tamerus, leverde dat niet meer op dan een kaart voor de uitblinker, die fraai de bal speelde maar onterecht werd bestraft met geel. Na een uur spelen speelde de Westlandia-keeper de bal verkeerd uit. De immer hardwerkende Beeren zag het en scoorde 3-0. In de 64e minuut mocht Roy Castien Koen Beeren vervangen en drie minuten later gaf hij fraai voor op Sterling die van Son bediende. Heel beheerst scoorde de ex-Volendammer de 4-0 en was de wedstrijd gespeeld.

Haarmans en Noordmans vielen nog in voor Sterling en De Visser en Gerard van Rossum voorkwam met een prachtige safe een tegengoal. Van Son scoorde bijna nog een keer en bij een doorbraak van Roy Castien werd hands gemaakt, maar in plaats van rood kreeg de boosdoener geel. HFC won verdiend met 4-0 en hoopt op een mooie tegenstander in het bekertoernooi. Komend weekend begint de competitie bij HHC in Hardenberg en een week later komt Katwijk naar de Spanjaardslaan.