Districtsbeker

Kon. HFC uit districtsbeker door nederlaag bij AFC 2

Koninklijke HFC was één van de twee overgebleven clubs uit onze regio die nog meedoen in de strijd om de KNVB districtsbeker. De wedstrijd kon lange tijd twee kanten op gaan, maar AFC 2 won uiteindelijk met 4-2. Tegen het tweede elftal van AFC uit Amsterdam stelde de Haarlemmers niet de sterkste spelers op.

Paulo Meindershagen stuurde voor Koninklijke HFC enkele spelers het veld in met ervaring in het eerste elftal. Jongens als Jeroen de Bruijn, Koen Beeren en Vince de Kwant maakten eerder al de nodige minuten in de hoofdmacht van de topklasser. De Haarlemmers begonnen goed aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten zette Vince de Kwant HFC op voorsprong. De voorsprong was snel weer verdwenen door niet goed ingrijpen van rechtsachter Yener. Bas Middelkoop kon binnenkoppen namens AFC. Middelkoop zorgde voor rust ook nog voor de 2-1.

Direct na rust maakte Jeroen de Bruijn weer gelijk. Een voorzet van Reggie Schaap werd door De Bruijn binnen geknikt. Juist op het moment dat HFC sterker werd, kwam AFC weer op voorsprong. Matthijs Jesse schoot de bal in twee pogingen voorbij HFC-doelman Reinier Mutsaers. De Koninklijke was in de resterende twintig minuten nog een aantal keer gevaarlijk voor het doel van AFC, maar twee minuten voor tijd schoot Kaj Tejan de wedstrijd in het slot. Door een 4-2 zege gaat AFC 2 door naar de achtste finales.

Door de uitschakeling is uit onze regio enkel Velsen nog in de race om de districtsbeker. Velsen neemt het zondag om 14.00 uur op tegen hoofdklasser De Dijk op Sportpark Schellingwoude in Amsterdam.

Het complete programma van de derde knock-outronde vind je op onze toernooipagina.

(Foto homepage: Twitter Kon. HFC)