Districtsbeker

Terrasvogels verliest met máár 2-5

‘Het was vorige week véél erger’, was Terrasvogels-trainer Marchano Lemmert opgelucht na de kansloze thuisnederlaag van zijn ploeg. De Foresters (ook vierdeklasser) won de bekerontmoeting met 2-5. Maar na de zeperd van een week eerder toen Terrasvogels met 12-1 klop kreeg van DEM, werd dit als een goede uitslag gevierd. ‘Als we er 21 september maar staan, aan het begin van de competitie’, vond Lemmert.

Dan heeft de trainer nog wel wat werk te verrichten. Conditioneel is Terrasvogels er nog lang niet. Tegen DEM vorige week was na een uur de pijp leeg, deze zaterdag hielden de blauwen het vijf kwartier vol. Maar ook in de verdediging valt er nog heel wat te winnen voor Terrasvogels. De Santpoorters voetballen achterin alles behalve solide en de onzekerheid druipt er van af. Dat had De Foresters eigenlijk te laat door. De gasten lieten Terrasvogels voor rust lekker aanvallen en daar hebben ze ook wel de spelers voor. Toine Rombouts, Björn ter Maat en Henk Hageman waren gevaarlijk. Hageman raakte zelfs de paal na een knappe individuele actie. Maar hij verdiende helemaal applaus toen hij een zwakke Heiloo’er pass onderschepte en alleen op de keeper af kon. Dat klusje kun je Hageman wel toevertrouwen: 1-0.

Vijf minuten voor rust begon de Santpoorter defensie te kraken. De rechtsback schatte een De Foresters-pass volkomen verkeerd in, waarna de linkerspits van de gasten heel makkelijk de gelijkmaker kon aantekenen.

Na rust was de strijd al na drie seconden gestreden. De Foresters nam de aftrap, ramde de bal op het doel waar Terrasvogels-keeper Sjef Hillenaar het leer alleen maar langs hoorde suizen op weg naar de bovenhoek: 1-2. De gasten waren de hele tweede helft veel beter en het was helemaal niet gek dat het vlak voor tijd 1-5 stond. Daarbij had de thuisploeg nog het geluk dat De Foresters vier keer het houtwerk raakte. Dat Terrasvogels toch nog glimlachend van het veld ging na het laatste fluitsignaal, dankte de ploeg aan invaller Thom Specht die er toch nog eentje infrommelde.

Lemmert heeft nog twee weken om zijn ploeg klaar te stomen voor DSK uit. Die wedstrijd gaat negentig minuten duren, dus valt er nog wel wat looptraining te verwachten in Santpoort.

Alle uitslagen en standen van de KNVB Districtsbeker vind je op onze bekerpagina.

Tekst: Marcel Akerboom