Kon. HFC neemt met winst afscheid van Topklasse en tijdperk Mulders

Promotie naar de Tweede Divisie was al een feit, maar Koninklijke HFC nam het duel met VVSB uiterst serieus. VVSB werd met 3-1 aan de kant gezet, waardoor HFC dit seizoen als derde eindigt in de Topklasse. Tijdperk Mulders is hiermee tot een einde gekomen.

Zes jaar lang was Pieter Mulders hoofdtrainer van de club aan de Spanjaardslaan. Zes jaar lang was het een groot succes. Kampioenschappen, promoties en periodetitels: Mulders heeft het allemaal met HFC meegemaakt. De samenwerking stopt nu met een derde plaats in de zondag Topklasse. Een samenwerking die de Haarlemmers heel veel heeft opgeleverd.

VVSB kwam op de laatste speeldag naar Haarlem met een periodetitel in het vizier. De club uit Noordwijkerhout trof het niet. HFC oogde fris, scherp en wilde hoe dan ook de vertrekkende trainer en diverse spelers een passend afscheid geven. De eerste helft was in nog balans. VVSB en HFC kregen kansen, maar de openingstreffer viel niet.

Na rust tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. Donny Verdam opende na een kleine tien minuten de score. Middels een bekeken schot maakte hij zijn eerste treffer van dit seizoen. VVSB kwam snel terug in de wedstrijd. Bekersensatie Mikey Parami kopte zijn ploeg op gelijke hoogte.

Met nog vijfentwintig minuten op de klok bleek Mike van den Ban weer eens dodelijk effectief. Net als tegen AFC was Van den Ban niet te stoppen in een één-tegen-één situatie. Het slotakkoord was van Rachid el Yaakoubi. Hij gooide de wedstrijd vlak voor tijd in het slot door de 3-1 binnen te schieten. Een passend einde van de wedstrijd en eigenlijk van het gehele seizoen. Koninklijke HFC heeft menig voetballiefhebber verrast.

Volgend seizoen gaat de club verder met Ted Verdonkschot als trainer. Van alle vertrekkende spelers komt alleen Mike van den Ban op bezoek in de Tweede Divisie. Zijn club Katwijk heeft zich ook voor de nieuwe competitie geplaatst. Rijnsburgse Boys – de nieuwe club van Pieter Mulders, Rachid El Yaakoubi, Donny Verdam en Hidde Prijs – heeft zich hier niet voor geplaatst. Zij spelen nog een jaar in de Topklasse, dat dan Derde Divisie heet.

Koninklijke HFC - Voetbal in Haarlem
Kon. HFC eindigt als derde in de Topklasse. (Foto: konhfc.nl)