Zaterdag 3e klasse B

Stormvogels degradeert na nederlaag tegen Vlug en Vaardig

Stormvogels heeft het beslissingsduel met 2-1 verloren van Vlug en Vaardig. Door de nederlaag komt de club uit IJmuiden volgend seizoen uit in de zaterdag vierde klasse. Vlug en Vaardig is ook nog niet zeker van handhaving, want de Amsterdammers moeten zich als herkanser melden in de nacompetitie.

Doordat de clubs als nummer twaalf en dertien de competitie met 21 punten eindigden, moest een beslissingsduel bepalen wie als nummer twaalf de nacompetitie in mocht gaan. De verliezer zou als nummer dertien rechtstreeks degraderen uit de derde klasse. Tijdens de reguliere competitie wonnen beide clubs Ă©Ă©n keer van elkaar.

Stormvogels - Vlug en Vaardig - Voetbal in Haarlem
Patrick Pronk in actie voor Stormvogels.

De wedstrijd op het hoofdveld van EDO kende een eerste helft zonder spektakel. Stormvogels begon scherper aan de wedstrijd dan Vlug en Vaardig, maar de Amsterdammers pakten langzamerhand het initiatief. Stormvogels kent het gehele seizoen al offensieve problemen en ook tijdens dit beslissingsduel kon er voorin geen vuist gemaakt worden.

Vlak voor rust waren de eerste echte kansen te noteren. Eerst kreeg Stormvogels een grote kans via Rick Kruijskens, maar Vlug en Vaardig-doelman Krap redde knap. Meteen daarna volgde aan de andere kant een schot van Marco Brouwer na een knappe individuele actie, maar zijn inzet was een prooi voor Sebastiaan de Lijzer. De rust werd zodoende met een 0-0 stand behaald.

Na rust ging Vlug en Vaardig meer op zoek naar de voorsprong. Yousef Oumaati was samen met invaller Jasper van Abeelen gevaarlijk namens Vlug en Vaardig. Een kwartier voor tijd kwamen de Amsterdammers op 1-0. Stormvogels-doelman De Lijzer liet buiten zijn doelgebied een bal los, waarna Vlug en Vaardig simpel kon binnenschieten.

Stormvogels leek klaar voor de genadeklap, maar kwam een paar minuten voor tijd terug tot 1-1. Rick Kruijskens mocht een vrije trap nemen en slingerde de bal het strafschopgebied van Vlug en Vaardig in. Invaller Nick Strijland stond op de goede plek om de bal knap binnen te koppen. Een klein offensief van Stormvogels leverde aan de andere kant ruimte op.

Tijdens een tegenaanval van Vlug en Vaardig werd een overtreding gemaakt halverwege de helft van Stormvogels. De vrije trap werd bij de tweede paal snoeihard binnengekopt door Youssef Oumaati. Vlug en Vaardig vierde de treffer als een kampioenschap. Een paar minuten later floot de prima fluitende arbiter Beudeker af.

De ploeg van Marco Adema degradeert door de nederlaag naar de zaterdag vierde klasse. Het avontuur in de derde klasse heeft slechts Ă©Ă©n jaar geduurd. Het gemis van een veel scorende spits heeft zijn elftal uiteindelijk de das om gedaan. Vlug en Vaardig treft in de nacompetitie UNO. Een delegatie van UNO heeft de wedstrijd bekeken en zal hoopvol zijn. De eerste wedstrijd is zaterdag in Amsterdam. Een week later volgt de return.

Volg de gehele nacompetitie van het zaterdagvoetbal op deze pagina.