Pieter Mulders aan de slag bij Rijnsburgse Boys

Hoofdtrainer Pieter Mulders van Koninklijke HFC maakte begin vorige maand bekend na dit seizoen te vertrekken bij de Haarlemse topklasser. Sinds het moment van bekendmaking deden veel geruchten de ronde over een nieuwe club. Zijn nieuwe club en Mulders maken nu een einde aan de geruchtenstroom. De oud-prof gaat het volgende seizoen aan de slag bij Rijnsburgse Boys.

Pieter Mulders - Voetbal in Haarlem
Trainer Mulders vertrekt bij Kon. HFC. (Foto: rtvnh.nl)

Eind december raakten HFC en Mulders toch weer in gesprek over een eventuele langere samenwerking. Rijnsburgse Boys stopte deze gesprekken. Vlak na de feestdagen vonden de trainer en de club elkaar waarna in het nieuwe jaar alles werd beklonken.

Pieter Mulders is bijna zes jaar de eindverantwoordelijke bij HFC. Vanuit de eerste klasse leidde hij de club naar de topklasse. De overgang naar de topklasse werd behaald door kampioen te worden in 2014 van de hoofdklasse. In 2011 werd HFC kampioen in de eerste klasse onder leiding van Mulders.

De bekende vereniging uit de Bollenstreek is nog volop in de race om zich te plaatsen voor de tweede divisie. Net als Koninklijke HFC staan de zaterdagvereniging op de achtste plaats in de topklasse. De beste zeven verenigingen promoveren naar de nieuwe divisie.

Een opvolger voor de vertrekkende trainer is door Koninklijke HFC nog niet gevonden.