Topklasse zondag

Kon. HFC vergeet koppositie te pakken

Na vijf maanden geen competitiewedstrijd verloren te hebben, ging Koninklijke HFC gister onderuit tegen Magreb ’90. De ploeg van Pieter Mulders moest vlak voor het einde van de wedstrijd een doelpunt incasseren en had niet meer genoeg tijd om de stand recht te trekken. De gasten uit Utrecht wonnen met 0-1.

De trainer van de Haarlemmers was tevreden over de overwinning op HBS een week eerder en besloot zijn elftal niet te wijzigen. Mike van den Ban startte dus weer op de bank. De eerste helft was er weinig te beleven op het hobbelige veld aan de Spanjaardslaan. Beide elftallen hadden moeite met combineren en het duel vond vooral plaats op het middenveld. De grootste kans was in de blessuretijd, maar Castien zag zijn schot over het doel van Magreb ’90 vliegen.

Pieter Mulders besloot de tweede helft toch Mike van den Ban in te brengen. De trainer hoopte dat de buitenspeler met een individuele actie de wedstrijd kon openbreken. Magreb ’90 begon het tweede gedeelte van de wedstrijd met meer bravoure. De handige Ouaddouh brak een keer gevaarlijk door, maar had zijn vizier niet op scherp staan.

Bij HFC liep het niet en dat leidde tot enige frustratie. Er volgde een flinke opstoot na een harde tackel van Donny Verdam. Verdam mocht blij zijn dat hij geen rode kaart ontving. De wedstrijd leek hierna als een kaarsvlam uit te gaan. Vlak voor tijd probeerde Magreb ’90 het nog een keer. Een te hoge voorzet werd door HFC niet goed weggewerkt en oud-prof Moussa Kallisse schoot met een knappe volley raak. De thuisploeg zette na de achterstand nog aan, maar de laatste kans werd door Tamerus over geschoten.

Koninklijke HFC verliest na een serie van veertien ongeslagen wedstrijden. Wat het extra zuur maakt is dat de ploeg de koppositie laat liggen. Concurrent TEC verloor op eigen veld van EVV. FC Lienden won wel en sprong over HFC en TEC heen en gaan nu aan kop van de zondag Topklasse.

Alle uitslagen, de stand en het resterende programma vind je op onze klassenpagina.

(Foto homepage: Martin Hulsman)