Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden wint als collectief ruim van Blauw-Wit Beursbengels

IJmuiden, de nummer 6 in de 3e klasse B, ontving gister Blauw Wit-Beursbengels. De bezoekers uit Amsterdam verloren de laatste 9 wedstrijden geen punt en waren daardoor terug te vinden op de tweede plek.

IJmuiden had nog wat goed te maken na het onterechte 2-1 verliespartij op bezoek bij Blauw-Wit Beursbengels, maar werd na het eerste fluitsignaal door de bezoekers met de rug tegen de muur gezet. Aanval na aanval volgde en pas na tien minuten was daar de eerste mogelijkheid voor IJmuiden. Een aanval werd afgeslagen, waarna een hoekschop volgde. Mitchel Post legde de bal perfect op het hoofd van de springende Milan van Essen die op zijn beurt de BWB-keeper het nakijken gaf: 1-0.

Correia - Voetbal in Haarlem
Anthony Correia is blij na een 4-1 overwinning. (Foto: Pieter Hoogeveen)

Blauw-Wit moest hierna even reorganiseren, maar ging daarna snel door met aanvallen. Dit lukte goed tot het IJmuidense strafschopgebied, maar echte kansen wisten ze niet te creĂ«ren. IJmuiden had het moeilijk, maar de ijzersterk spelende verdediging – onder aanvoering van Mitchel Post en met bijstand van de voorhoede – kon met bloed, zweet en tranen overeind blijven. IJmuiden bleef als collectief overeind en BWB was niet bij machte de vele mogelijkheden te benutten.

Na rust hetzelfde spelbeeld, maar toen Iw Stoianov zijn hielen liet zien aan zijn directe tegenstander tikte deze hem aan. De toegekende strafschop werd door Bob Schol beheerst ingeschoten: 2-0. Vlak daarna kreeg de met veel inzet spelende Milan van Essen de kans op 3-0, echter ging zijn schot net naast. BWB was het initiatief kwijt en na een kwartier spelen beslistte de thuisploeg het duel. De Amsterdamse keeper ging in de fout en Iw Stoinanov profiteerde door de 3-0 te scoren.

IJmuiden - Voetbal in Haarlem
Milan van Essen (nr9) wordt gefeliciteerd. (Foto: Pieter Hoogeveen)

IJmuiden bleef als collectief hard werken. De bezoekers waren de voetbalweg volledig kwijt reageerde zich ten onrechte af op scheidsrechter Ten Hoeve. De laatste 20 minuten hervond Blauw-Wit Beursbengels zich en kreeg het enkele mogelijkheden, maar de IJmuiden-verdediging liet zich niet verschalken en anders toonde keeper Tom Hoogendijk zijn klasse. Op een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied had de doelman echter het nakijken, 3-1. Even later dachten de bezoekers, na een fout in de IJmuiden verdediging, de aansluitende treffer te scoren maar Sem Blok wist dit te voorkomen.

In de 87e minuut komt Milan van Essen vrij bij de linker zijlijn op zo’n vijftien meter van de achterlijn en schiet op de goal. De bal verdwijnt tot verbijstering van de keeper en verdediging exact in de kruising van de lange hoek. 4-1, Sportpark Schoonenberg ontplofde. In de slotminuut ontstond er een opstootje, waarna de arbiter een wijs besluit nam. Hij floot voor de laatste maal.

De deceptie bij BWB was groot. Zij willen graag promoveren en deze oorwassing hadden zij niet verwacht. Ze staan na vandaag 5 punten achter op koploper VVC en hebben een duel meer gespeeld. De vreugde die trainer Anthony Correia liet zien was volkomen terecht. Zijn team liet zien dat er met collectief keihard werken veel mogelijk is. Man van de wedstrijd was Milan van Essen, maar het zeer sterke optreden van Mitchel Post was ook een pluspunt.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze klassenpagina.