Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden speelde ondermaats

IJmuiden verloor twee weken geleden nipt van Stormvogels en won vorige week bij EDO. De bezoekers in deze speelronde, Wartburgia, spelen op kunstgras. De kwaliteit van het natuurgras op sportpark Schoonenberg  is dit seizoen niet om over naar huis te schrijven wat in het voordeel van IJmuiden is. De opmaat voor een goed resultaat en de weg naar de top 5 en een periodetitel tegen het op de 3e plaats staande Wartburgia.

Zoals gebruikelijk in thuiswedstrijden startte IJmuiden met veel strijd en passie. Wartburgia had het daar ogenschijnlijk moeilijk mee. De eerste kans in deze wedstrijd voor IJmuiden kwam van de voet van Mathijs Veldman. Even later liep aan de rechterkant Tim Koning van Wartburgia weg van Erben Westmaas maar vrij voor de goal schoot deze naast. Inmiddels hadden de bezoekers zich hervonden en lieten zien meer voetballende kwaliteiten in huis hebben dan IJmuiden en lieten zich totaal niet van de wijs brengen. Bij balbezit zochten zij rustig de vrije man en toen in de 18e minuut Mike Kries en Rory Blanken even niet bij de les waren was het Mark Zwagerman die keeper Danny Does passeerde en de 0-1 op het scorebord bracht.

Verwacht werd dat IJmuiden de mouwen zou opstrijken en op jacht ging naar de gelijkmaker maar wat onderlinge frustraties zorgde ervoor dat dit niet gebeurde. Wartburgia bleef keurig verzorgd voetballen en de IJmuiden verdediging moest alle zeilen bijzetten. Danny Does moest menig keer zijn kwaliteiten ten toon spreidden. Tim Koning van Wartburgia draaide net buiten de zestienmeter weg van zijn tegenstander maar Danny Does kon met een katachtige redding zijn schot tot corner verwerken. Beide teams kregen voor rust nog wat mogelijkheden om te scoren maar gebruikte deze niet.

Na rust startte IJmuiden weer met veel strijd en passie maar dit bleek van korte duur. Daan Heinemeijer probeerde vanaf het middenveld zijn medespelers richting de Wartburgia verdediging en keeper Bob van Dijk te sturen en Joshua Dominggus probeerde met zijn snelle rushes gevaar te stichten maar de bezoekers bleven makkelijk overeind.

Na 70 minuten spelen plukte Danny Does een schot op zijn goal maar een tegenstander ging op hem door. Na het opstootje wat hierop volgde kreeg hij een rode kaart van scheidsrechter Bueters. Met Evert de Ronde jr. in de goal en een man minder probeerde IJmuiden nog wel wat aanvallends te doen maar tevergeefs. . Het team kwam vandaag te kort om een positief resultaat neer te zetten en vlak voor tijd kwam Wartburgia nog op 0-2.

Vorige week na de winst op EDO vertelde de enthousiaste IJmuiden trainer/coach Brian Tevreden ,,Ik wil aan het eind van het seizoen meedoen aan de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse en ben er in ieder geval van overtuigd dat wij daartoe in staat zijn.” Gisteren is duidelijk geworden dat daarvoor nog wel wat moet gebeuren.