Zaterdag 3e klasse B

IJmuiden strandt bij Purmersteijn

In de nacompetitiestrijd voor promotie naar de tweede klasse schakelde IJmuiden vorige week Wartburgia uit (2-3). Purmersteijn won met dezelfde cijfers van Buitenveldert. Zaterdag stonden in Purmerend beide ploegen tegen over elkaar om te bepalen wie volgende week in de finale gaat spelen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Nurettin Eren zette IJmuiden de thuisploeg onder druk. In de tiende minuut was doelman Aron van Boesschoten kansloos op een kopbal van Milan van Essen. Purmersteijn liet hierna weinig zien en IJmuiden kreeg de nodige kansen om de score op te voeren.

Na een half uur spelen kwam Purmersteijn wat beter in de wedstrijd. In de 38e minuut kon Roy Klop na een dekkingsfout in de IJmuiden verdediging de gelijkmaker scoren. IJmuiden bleef het betere van net spel houden maar bij de vele kansen die zij kregen stond het vizier niet scherp genoeg of Aron van Boesschoten stond in de weg. Het niet benutten van een legio aan kansen kwam IJmuiden in de tweede helft duur te staan.

De eerste kans in de tweede helft was voor IJmuiden maar al snel trok Purmersteijn de wedstrijd naar zich toe. De thuisploeg kwam in de 55eminuut op 2-1 door Roy Klop. IJmuiden rechtte haar rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Raoul van den Berghe scoorde in de 70e minuut de gelijkmaker en 5 minuten later keek IJmuiden tegen een achterstand aan nadat Kevin Hijlkema geheel vrijstaand in de 16 meter beheerst de 3-2 scoorde.

IJmuiden ging weer op jacht naar de gelijkmaker maar het was allemaal te onzorgvuldig waardoor dit niet opging. Purmersteijn gaat volgende week de finale spelen tegen Pancratius die tegen Blauw Wit/Beursbengels met 2-1 van het veld stapte.