Zondag 3e klasse C

Publiek grote winnaar bij gelijkspel Schoten en Bloemendaal (foto’s)

Lag het aan het heerlijke weer? Het grote aantal toeschouwers? Hoe dan ook, Schoten en Bloemendaal maakten er een erg leuke middag van in Haarlem-Noord. De thuisploeg nam in deze klassieker in de derde klasse een 2-0 voorsprong, maar Bloemendaal kwam terecht terug tot 2-2. De bezoekers zijn door het gelijkspel de koppositie in 3C kwijt.

Beide teams kregen tijdens de vorige speelronde een pak slaag in de derde klasse C en dus moest deze week de rug gerecht worden. Trainers Jasper Ketting van Schoten en Frank Drogtrop van Bloemendaal konden hun sterkste elf opstellen en dus waren de verwachtingen aan beide kanten vooraf hoog gespannen. Na een kabbelende eerste vijf minuten ontbrandde de wedstrijd.

Dylan Speelman opende in de achtste minuut de score voor de thuisploeg na een uitstekende pass van Lennaert Stuur: 1-0. Kort na de openingstreffer mocht Melvin Jordaan van dichtbij de 1-1 maken, was het niet dat Schoten-doelman Remy Heruer een fabelachtige redding verrichte op de doellijn. Schoten en Bloemendaal zaten kort op de duels, maar waren in de passing regelmatig onnauwkeurig. Dat leverde wel een heerlijk schouwspel op.

Schoten - Bloemendaal - Voetbal in Haarlem
Dylan Speelman en Tjalle Boing streden om elke meter. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Halverwege de eerste helft schreeuwde heel Bloemendaal om een strafschop. Spits Tim Joon liet zich slim vallen in het strafschopgebied van de thuisploeg, maar de uitstekend acterende scheidsrechter Adams had de truc door. Het was sowieso niet de middag van Joon. Joon had het lastig met het centrale duo van Schoten en was meer bezig met de scheidsrechter en zijn eigen ploeg dan met zijn eigen spel. Bloemendaal was lange tijd zoekende en dat kostte de ploeg veel energie. Verdedigingsleider Sam Ras schreeuwde regelmatig zijn longen uit zijn lijf, maar dit hielp maar mondjesmaat.

Schoten verdubbelde na een half uur spelen de voorsprong. Een fout achterin bij de bezoekers werd afgestraft. De bal werd knullig verspeeld waarna een uitstekende voorzet volgde die diagonaal door Lennaert Stuur werd binnengekopt. Schoten dacht een gaatje geslagen te hebben, maar Bloemendaal kwam een minuut later terug tot 2-1. Floris van Dam schoot de bal kiezelhard voorbij Remy Heruer.

Melvin Jordaan snelt tussen 2 spelers van Schoten door. (Foto: Cees van Hoogdalem)

Floris van Dam kreeg nog een kans op de gelijkmaker en Schoten-aanvoerder Nick van der Zwaan probeerde van 45 meter de keeper van Bloemendaal te passeren. Joost Breed stond aan de grond genageld, maar zag tot zijn opluchting de poging over zijn doel verdwijnen. De ruststand was derhalve 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust tapte in eerste instantie alleen Bloemendaal uit een ander vaatje. De duels werden meer gewonnen en er werden meer tweede ballen gewonnen. De 2-2 die snel in de tweede helft viel was dan ook terecht. Joon raakte de paal, waarna Ruud van Es wel kon binnenwerken. Op dat moment leek Bloemendaal het initiatief te grijpen en Schoten werd langzaam naar achter gedrukt. Floris van Dam, Max Landheer en Ruud van Es kregen mogelijkheden, maar hadden het vizier niet op scherp staan.

Lennart Stuur was weer belangrijk voor Schoten. (Foto: Cees van Hoogdalem)

De thuisploeg overleefde deze fase en knokte zich weer terug in het duel. In de slotfase kregen beide teams grote mogelijkheden om de winnende treffer op het scorebord te zetten. Lennaert Stuur kopte namens Schoten een minuut voor tijd op de paal, waarna dertig seconden later Tim Joon een vrije bal voorlangs kopte. De laatste grote mogelijkheid was voor Wouter Snel, echter kon Robin de Ridder de bal nog net op tijd blokken. Zodoende eindigde dit intense duel in een 2-2 gelijkspel.

Schoten-trainer Jasper Ketting kon leven met het gelijkspel, maar baalde van de snelle tegentreffer na de 2-0 voorsprong. “Die 2-1 was doodzonde, een kantelpunt. Ga je met 2-0 de rust in dan is het een hele andere wedstrijd. Mijn mannen hebben zich na de blamage van vorige week weer van hun goede kant laten zien. Ze hebben hard gewerkt,” vertelde hij na afloop. Zijn collega aan de andere kant Frank Drogtrop vatte de wedstrijd goed samen. “Ik vond wel dat we de tweede helft de betere ploeg waren, maar Schoten kreeg ook nog een paar goede kansen, net als wij. Uiteindelijk was dit wel een terechte uitslag,” sloot de trainer af.

Alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C vind je op onze klassenpagina.