IJmuiden verliest punten én Kay Brouwer

Op het zeer slechte veld bij ZSGOWMS deed IJmuiden zichzelf te kort door kansen niet te benutten en een 0-2 voorsprong weg te geven. Daarnaast raakte de ploeg ook aanvoerder Kay Brouwer kwijt met een hamstringblessure.

Dat de thuisploeg het fysiek niet schuwde kon IJmuiden weten. Ook tijdens dit duel was dit het geval. In de openingsfase moesten Kay Brouwer en Floyd Hille het ontgelden bij Sercal Suvakoi. De bezoekers raakten daar slim genoeg niet van onder de indruk. In de 8e minuut gaf Joshua Dominggus vanaf links voor en ZSGOWMS-keeper Jayson Sambo liet de bal los. Kay Brouwer was er met het puntje van zijn schoenmaat 47,5 als de kippen bij om de 0-1 te scoren. Korte tijd later moest hij het veld verlaten met een hamstringblessure en bracht trainer Correia Mitchel Post in.

IJmuiden creëerde diversen mogelijkheden waarvan Milan van Essen de grootste kreeg. Na een opstootje tussen Joshua Dominggus en Yassin Ouhadou kreeg de speler van de Amsterdammers een gele kaart van de lankmoedig optredende scheidsrechter Ter Hoeve. Hierna werd de sfeer in het veld niet al te vriendelijk.

Milan van Essen kreeg een grote kans op de 0-2 toen hij na een lange bal van Bob Schol alleen op Jayson Sambo af mocht gaan, maar aangekomen in het strafschopgebied ging zijn schot via een been naast de goal. ZSGOWMS liet weinig voetbal zien en IJmuiden ging daarin mee. Na het rustsignaal onstonden er enkele opstootjes waarin ZSGOWMS-trainer Böke en zijn assistent-scheidsrechter De Kock het slechte voorbeeld gaven.

Al snel in de tweede helft kwam IJmuiden op 0-2. Iw Stoianov plaatste de snel genomen vrije trap op Bob Schol die Jayson Sambo met een listig balletje passeerde. Even later mocht Yassin Ouhadoe na een fout van Mitchel Post alleen op Tom Hoogendijk afgaan, maar die hield zijn team met een miraculeuze redding op de been. Daarna was het weer de beurt aan IJmuiden, maar op een voorzet van Milan van Essen wisten 3 voor de goal vrijstaande spelers de bal niet achter de doellijn te krijgen. Even later voorkwam Bob Schol de aansluitende treffer, maar na een blunder in de IJmuiden-verdediging kon Yassin Ouhadou deze toch scoren, 1-2.

IJmuiden kreeg het moeilijk en ZSGOWMS rook haar kansen. Na een fout van Mitchel Post kwam de thuisploeg in de 73e minuut op gelijke hoogte door Serdal Suvakci, 2-2. Jeffrey Prinsse probeerde al glijdend de bal nog voor de lijn weg te halen. Serdal Suvakci wilde dit voorkomen en raakte de neus van Prinsse die daarbij brak. Dit belette hem niet de wedstrijd uit te spelen.

Beide teams gingen in de slotfase vol op de aanval spelen. Even dacht IJmuiden op voorsprong te komen toen Martijn Visser scoorde, maar hij deed dit in buitenspelpositie. Daarna lukte er niets meer bij IJmuiden. Mogelijkheden voor Wesley Heeres, Floyd Hille, Milan van Essen en Bob Schol werden niet benut en in de slotminuut stond de lat een overwinning voor ZSGOWMS in de weg na een schot van Serdal Suvakci.

Na afloop was Anthony Correia in een niet al te beste stemming. “Wij kregen genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen.” De oude voetbalwet ging ook vandaag weer op voor zijn team. Door het puntverlies loopt concurrent Overbos 2 punten uit en heeft nu een gat geslagen van 4 punten. Desondanks vinden we IJmuiden nog steeds terug op de vierde plaats.

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras
Foto: Archief Voetbal in Haarlem