TransfersZaterdag 3e klasse BZondag 3e klasse C

Lucas Verstraten verlaat Koninklijke HFC voor HBC

Lucas Verstaten, vorig jaar winnaar van het “ViH Topscorersklassement” met maar liefst 41 doelpunten, verlaat Koninklijke HFC (zat) voor kersverse tweede klasser HBC.

Vanaf zijn jeugd heeft hij gevoetbald bij Koninklijke HFC, alle selectie teams doorlopen en als senior aangesloten bij de Zondagselectie. Twee seizoenen geleden even een tussenstop naar Zandvoort om weer terug te keren waar hij uitkomt voor Zaterdag 1, uitkomende in de 3e klasse.
Verstraten gelooft in de ambitieuze plannen van HBC en heeft na een goed gesprek met hoofdtrainer Jasper Ketting niet lang hoeven nadenken om over te stappen naar zijn nieuwe club. De verwachtingen zijn niet alleen bij HBC hoog, maar zeer zeker ook bij Verstraten. Hij gaat er vol voor om een basisplaats te bemachtigen en schuwt de concurrentie niet.

Naar zijn mening wordt je daar als speler en als team alleen maar beter van. Gezien de kwaliteiten van zijn nieuwe medespelers verwacht hij ook volgend jaar bovenin de 2e klasse mee te draaien.
Wat hem vooral aansprak is de accommodatie, het plezier in het voetbal bij HBC, de ambitieuze plannen, manier van trainen, trainingskamp, clubavonden etc.

‘HBC is een hele sociale club, waar ik ook een aantal jongens ken met wie ik voorheen bij koninklijke HFC mee samen heb gespeeld zoals Bryan Wilderom, Bram Verhage en Jeroen de Bruijn. Het sprak me ook zeker aan om weer met deze gasten samen te spelen. Kortom, ik heb er zin in’, aldus Verstraten

Tekst: HBC

Foto: Archief Voetbal in Haarlem