Zaterdag 3e klasse B

Superieur Stormvogels wint moeizaam van VEW

Stormvogels heeft het zichzelf afgelopen zaterdag onnodig moeilijk gemaakt om in het spoor te blijven van koploper Zandvoort. In de thuiswedstrijd tegen middenmoter VEW kreeg de ploeg van trainer Sjaak Lettinga minstens een dozijn riante kansen om het doelsaldo flink op te vijzelen.

Maar de mooiste kansen werden gemist en lang hield VEW zicht op een sinterklaas-surprise. Die niet kwam, en dat was terecht. Stormvogels won dik verdiend met 3-1.

Polletje
Met tomeloze energie ging Stormvogels van start tegen de bezoekers. Maar nadat in de eerste twintig minuten vijf grote scoringsmogelijkheden onbenut waren gebleven (Blok, Alphenaar, Van Nieuwkoop), viel het openingsdoelpunt zomaar aan de andere kant. Michiel Domingo schoot een vrije trap pardoes langs de verkeerd opgestelde IJmuidense muur. Sebastiaan de Lijzer, die de aan zijn blindedarm geopereerde Germain Ebbeling verving, had geen goed zicht op de bal en was daarmee kansloos: 0-1. Even later had het geschrokken Stormvogels alle geluk van de wereld, toen Niels Dekker de bal voor een leeg doel hoog over schoot. Het polletje waardoor de bal even omhoog ging, droeg ongetwijfeld bij aan de grove misser. Het was direct het laatste aanvallende wapenfeit voor de bezoekers, want Stormvogels nam het heft weer in handen. Dat leverde tot aan de rust weer de nodige kansen op, maar geen treffers. Waarbij vermeld mag worden, dat goalie Jelle de Vries van VEW veruit de beste man was bij de gasten.

Stunt
Na de hete thee kreeg Stormvogels binnen een minuut waar het recht op had. Eerst verzilverde Thomas Scholten een strafschop nadat hij zelf binnen de zestien door David Straetemans tegen het gras was gewerkt. Veertig tellen later wilde Wout Moison de bal uit een voorzet richting Zeewijkplein knallen, maar hij raakte de bal helemaal verkeerd. Jelle de Vries was kansloos: 2-1.

In het vervolg van de tweede helft bleef Stormvogels veruit de betere ploeg. Maar omdat de IJmuidenaren het vooralsnog niet lukte om de bevrijdende derde treffer te scoren, mocht VEW blijven hopen op een stunt. Een punt (of meer) voor de gasten zou overigens volstrekt onverdiend zijn geweest, en terecht kwam het ook niet zover.

Klaar voor
Drie minuten voor het laatste fluitsignaal van de warrig leidende scheidsrechter Mac-Intosh maakte topscorer Thomas Scholten aan alle Heemsteedse illusies een einde. Scholtens fraaie tweede betekende de 3-1 en de wedstrijd was gespeeld. ,,Het was lekker om na een aantal potjes in het tweede weer mee te doen in het eerste”, wist Sebastiaan de Lijzer na afloop. ,,Dat smaakt naar meer. Ik begrijp ook dat Germain Ebbeling een paar weken niet kan spelen. Maar de trainer beslist natuurlijk. Ik ben er in ieder geval klaar voor.”

Alle uitslagen, de stand en het speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.