IJmuiden laat zich aftroeven door VVC

Zaterdag was er in de wedstrijd VVC – IJmuiden voor beide ploegen iets om voor te knokken. IJmuiden heeft nog zicht op het behalen van de nacompetitie, daar VVC elke punt goed kon gebruiken in de strijd tegen degradatie. IJmuiden kwam op een comfortabele 0-2 voorsprong in Nieuw-Vennep maar keerde toch huiswaarts zonder punten en zag VVC met een 4-2 overwinning ervandoor gaan.

Vanaf de aftrap liet VVC opportunistisch voetbal zien en gaf al snel haar visitekaartje af. Youri Schouten zag dat Tom Hoogendijk ver voor zijn goal stond en schoot van zeker 40 meter op de lat. Het antwoord van IJmuiden kwam snel. Na een combinatie tussen Joshua Dominggus en Bob Schol schoot de laatste de bal keihard achter VVC-keeper Thierry Wesseling, 0-1. Floyd Hille schoot even later een vrije trap van zeker 30 meter op de lat. Daarna kreeg Kevin van Vilsteren een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar zijn schot zwaaide af.

VVC zette IJmuiden onder druk en na een misverstand tussen Tom Hoogendijk en Mitchel Post kreeg Elroy Knol de 1-1 op zijn voet, maar Mitchel Post kon dit op het laatste moment toch voorkomen door de bal tot corner te tikken. Even later werd Donny van Zandwijk er door Iw Stoianov uitgelopen, die in het strafschopgebied keurig voor kon geven aan de goed meegelopen Floyd Hille die met dit buitenkansje wel raad wist, 0-2. VVC was even van slag maar rechtte de rug. De IJmuidense verdediging was niet in goede vorm en na een blunder drie minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Pijlman scoorde Kevin van Vilsteren de aansluitende 1-2. Vlak voor rust ontsnapte IJmuiden aan de gelijkmaker toen Daan Mulder geen strobreed in weg werd gelegd en zijn voorzet door Kay de Koker op de lat geschoten werd.

In de tweede helft bleef Mitchel Post achter in de kleedkamer en kwam Niels Bunink het veld in. Er mocht een ontketend IJmuiden verwacht worden maar toen Kevin van Vilsteren in buitenspelpositie alleen het strafschopgebied in kon gaan was Niels Stoker even niet bij de les. Tom Hoogendijk kon in eerste instantie redding brengen, maar de bal werd alsnog achter de doellijn geschoten. IJmuiden leek daardoor niet wakker te zijn geworden en VVC rook haar kans. IJmuiden werd de verdediging ingedrukt en kwam daar moeilijk uit.

Beide ploegen gingen op zoek naar de winst. Mooi voetbal was het niet. VVC voetbalde met veel passie en strijd en in deze fase van de wedstrijd was het alle hens aan dek bij de IJmuidenaren. Nadat scheidsrechter Pijlman, die een zeer goede wedstrijd floot, een overtreding tegen Bob Schol over het hoofd zag, kon Kevin van Vilsteren uit de omschakeling zijn derde doelpunt scoren en die klap kwam IJmuiden niet meer te boven. Jeffrey Prinsse liet Kevin van Vilsteren lopen en uit diens voorzet scoorde Kay de Koker de 4-2. IJmuiden probeerde van alles om te scoren maar het mocht niet baten. Na het laatste fluitsignaal was de vreugde bij VVC groot en liep de de ploeg van Correia met gebogen hoofd van het veld.

Correia zei na afloop dat zijn team eraf gepoetst was door de werklust van VVC en door individuele fouten. “We dachten dat we er al waren en de nacompetitie binnen was. Wij mistte Kay Brouwer en achterin waren we niet in goeie doen.”

Alle uitslagen, de stand en het gehele speelprogramma van de zaterdag derde klasse B vind je op onze competitiepagina.

Verslag: Ap Ras
Foto: Archief fcvvc.nl